Yleinen

Ylä-Kainuussa ei pokemoneja metsästetä

22.07.2016, kotisanomat

Kainuussa ei ole havahduttu puhelimella osoittelemiseen pokemonin metsästyksessä, vaan halutaan elää realistista elämää. Esimerkiksi Ämmänsaaressa nuoriso etsii torin nurkilta ja lähimetsistä alkoholisteja, joita tökkivät kepeillä ja harjanvarsilla sekä merkitsevät ”puliveivarin” vihkoon ylös ja ottavat valokuvan.

Nuoriso on innostunut liikkumaan metsässä ja varsinkin bongailemaan näitä puliveivareita, joita löytyy yllättävän paljon Kaljuskylän liepeiltä, jopa Kirkonkylällä on saatu muutama kuvattua ja kepillä tökittyä kauemmas örisemästä.

Puliveivareiden metsästäminen on sosiaalista kanssakäymistä, heille on tarjottu ruokaa ja mehua sekä keskusteltu yleisesti elämäntilanteesta – silloin kun se on ollut mahdollista.

pokemonit ovat virtuaalijuttuja, me halutaan elää realistista elämää, eikä mitään piirroshahmoja, meidän hahmot ovat tätä päivää ja tulevaisuuden pelkoa.  Kertoo eräs bongari torin kulmilla.


4 vastausta

 1. Heimo sanoo:

  Päättäjät herätkää! Nyt on isketty kultasuoneen. Start-upit kuntoon. Tätä eko-puliveivari -hommaa voisi kokeilla ensin vaikka naapurikunnassa Puolangalla. Nuorisoahan siellä ei tosin ole ollut pitkään aikaan -ei 70-luvun jälkeen- mutta puliveivareita ja -veijareita löytyy senkin edestä. Tai takaa.

 2. Sakari sanoo:

  Monethan näkevät virtuaali tuttuja, elikkä pikku-ukkoja, kun ottavat tarpeeksi juotavaa. Osa vai nähdä muitakin vanhoja tuttuja, kuten esim. poliisin. Puliveivarin yleisestä elämäntilanteesta on hyvä keskustella myös silloin, kun tämä on vapautettu työvoimaviranomaisen järjestämästä kuntoutuksesta; hyvän käytöksensä johdosta!

 3. Väsynyt ahnehtija sanoo:

  En kyllä yhtää Pokemoonia nähny kun syrjäsuolla kyttäilin. Kolme lakkailijaa kylläkin. Reaalisankkoihin tarttui 7 kiloa suonmuuraimia ja 8 vastaavaa flavonoidimustikkaa.

 4. Terävää kuvaa - all the time sanoo:

  Realistista se bongailun olla pittää. Onneksi nuoremme on sen honanneetkin oivasti. Rohkelikkomaisimmat on tehneet pyrkyä vanhojen hoivakoteihin ympäri Kainuuta reaalikuvauksiin. Kasvot ei ”malleista” toki näy. Muu realismi kylläkin. Sinne mennessä jokanuori hoksaa jättä tökkimistikut porstuaan. Ns. puistattavuusaste yltääkin pahimillaan pitkälti ohi puliveivaajien tutun näyn. Jotkin aikaistahot ovatkin tästä vähän pahoillaan ja hämilläänkin. Kun työn pisteytys ei parempaan työn panostukseen yllä, niin ei yllä. Tällä ”reaalipelillä” onkin parhaimmillaan vaikuttavana tekijänä olojen kohentuminen. Palkinnon saa siis jonkun nuoren isovanhempi, tuttu, puolituttu tai muuten vaan kylänmies. Tietoihin blogistilla ei ole vielä tullut, että periscopea tai muuta live screeniä tuubiin työnnettäisiin.. vai onko. Todistettavasti aiheetta möykkäävä ope onki perikoopin kysyttyä kamaa. Jopa oikeussaleissa niitä tiiraillaan suosion merkiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *