Yleinen

Kuopiolaismies väisti hiirikolarin täpärästi

06.11.2018, kotisanomat

Tiistaiaamuna kuopiolaismies ajoi Kirkonkylältä Pyytietä kohti Kekkoskakkosta, kun aamuhämärissä yhtäkkiä tien yli juoksi hiiri. Kuopiolaismies ei ehtinyt jarruttaa, mutta terävien hoksottomien johdosta hän muisti äkkitilanteessa kääntää autonrattia väistäen hiiren takakautta, jolloin vältyttiin turhalta verenvuodolta ja nastarenkaat säilyivät puhtaana. Hiiri livisti metsään taakseen katsomatta.

Poliisi varoittaa aamuhämärissä tien yli juoksentelevista hiiristä, jotka voivat väsyneen kuljettajan silmiin näyttää äkkipäältä hirveltä tai muulta Kirkonkylällä hökälehtivältä humalaiselta, jotka toikkaroivat harvaliikenteisen tienreunalta toiselle vailla päämäärää.

Poliisi kiittää valpasta kuljettajaa, joka selvisi tilanteesta säikähdyksellä – yleensä ulkopaikkakuntalaiset autoilijat osaavat olla valppaampia kuin paikalliset ooppelikuskit, toteaa virkavalta vakavana Kirkonkylän K-kaupan pihalla.


2 vastausta

  1. Sakari sanoo:

    Työvoimaviranomaisia kannattaa varoa myös.. Saattavat olla yhtä ärhäkkää väkeä kuin pohjalaiset talvisodassa sillein, kun vallesmannikin oli paikalla,

  2. urkki kekkinen sanoo:

    Empiiristen tutkmuskoettelusten myötä tohdin, tosin varovaisesti, kun kyse savoliskuskista. Hiirten tienylipyrystä ei tiedä pirukaan. Muistan yhden, entisen kainuulaisen, hesalaistuneen miekkosen, kertoneen ajaneensa ainakin 7 hiiren yli. Syypäänä juurikin hiirten yllättävät suunnanmuutokset.
    Sama miekkonen ei suostu vastaamaan montako hoipertelevaa kalevalaista hän on ylittänyt.. Tarkkaaillaanpa liikenteessä ravejakin, siellähän voipi maata rikas tuttukin..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *