Yleinen

Ylä-Kainuussa asuntokauppa jumissa

27.10.2013, kotisanomat

Ylä-Kainuun asuntokauppa on jumissa kuin veturi Ämmänsaaren juna-asemalla. Tyhjillään pitkään seisseet asunnot ovat huonokuntoisia, ikkunoista vetää, eikä talojen maalipintakaan ole enää paras mahdollinen. Vanhoja asuintaloja on vaikea vuokrata, usein perikunta omistaa talon.

Perikunnalla on sen verran eripuraa kymmeniä vuosia tyhjillään seisseen asunnon suhteen, että talo yksinkertaisesti lahoaa käsiin – tästä nyt haluttaisiin päästä eroon.

Tulevana maanantaina on teatterin lämpiössä palaveri ”Kunta auttaa – vuokraa asuntosi täyttä laukkaa” –teemalla. Paikalle toivotaan kuntalaisia, jotka voisivat vuokrata esimerkiksi paluumuuttajille tyhjiä omakotitaloja, navettoja ja muita asumiskäyttöön soveltuvia latoja.

Suomussalmelta asunnon saa kohtuuhintaan vuokrattua tai ostettua, jos vertaa esimerkiksi Espanjan Madridin hintoihin tai vaikka Puolangan vuokra-asuntoihin.

Tervetuloa teatterin lämpiöön palaveriin, tarjolla pientä syömistä kuten kinkkua ja maksamakkaraa sekä hanavettä, jota tarjoilee kulttuuriseurakunta Wiima.

Pienellä remontilla saa hirsimökistäkin nätin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *