Yleinen

Valinnanvapauskokeilu vei lapsen putkaan

04.04.2018, kotisanomat

TE-keskuksen hätyyttelemä alle työikäinen lapsi joutui putkaan kieltäydyttyään lähtemästä alle tunnin mittaiselle työrupeamalle reilun 30 kilometrin päähän.

Lapsella luonnollisesti ei ollut ajokorttia, mutta tuti ja vaipat olivat aktiivisessa käytössä.

TE-keskus huomasi virheensä liian myöhään; he olivat lähettäneet työkutsun väärälle henkilölle. Inhimillisen virheen johdosta työkutsu lähti alle 1-vuotiaalle lapselle, jonka paikallispoliisit toimittavat aiheettomasta työstä kieltäytymisestä ja housuihin paskomisesta julkisella paikalla lastenputkaan.

Poliisista ihmeteltiin myös virka-apupyyntöä ja sen järkevyyttä, mutta virkavalta ei voi kyseenalaistaa käskyjä. Pientä tulevaa työläistä ei käsiraudoitettu, koska tarpeeksi pieniä käsirautoja ei löytynyt koko kunnasta. Lapsi oli putkassa hieman toista vuorokautta, kunnes vapautui käytetyissä vaipoissa ja tuti hävineenä. Vanhemmat vaativat valtiolta korvausta hävitetystä tutista.

Lapsi ehti olla viikon vapaalla jalalla ja TE-keskuksesta tuli kirje, jossa ilmoitettiin kolmen kuukauden karenssista työstä kieltäytymisestä.

TE-keskus pahoittelee sekavaa valinnanvapautta ja sen kokeilusta aiheutuvia virheitä.

– Virheet johtuvat nimenomaan meillä valinnanvapaasti työskentelevistä 18 tunnin työläisistä, jotka eivät osaa lukea, kirjoittaa, laskea eikä oikein postittaa. Kerrottiin TE-keskuksesta.

TE-keskuksen virheen vuoksi lapsen kieltäydyttyä töistä, hänet laitettiin kaltereiden taakse reiluksi vuorokaudeksi.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Tuolle Te-keskuksen sekavalle valinnanvapaudelle tartteis’ tehdä jotakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *