Yleinen

Uuden Aallon -festivaali kuivui alkuunsa pakkaseen

16.11.2014, kotisanomat

Helsinkiläisten kylkijäisinä Baltic Circle -nykyteatterifestivaaleille Suomussalmella järjestetty Uuden Aallon -festivaali koki nolon alun ja lopun.
Suomussalmella festivaaleilla piti apinoida Helsingissä esitettävää Cesi n’est pas mon corps -teosta kainuulaisella versiolla eli vanhassa TVH:n kopissa olisi istunut alaston mies munasillaan, mutta pakkanen teki temput ja esiintyvä taiteilija ei halunut palelluttaa muniaan turhan takia, koska naisia ei ollut seuraamassa taiteellista esitystä.
Helsingin festivaaleilla kävi myös katastrofi. Poliisi pyysi alastoman naisen laittamaan vaatteita päälle, koska nuoremmat katsojat olivat pyörtyä nähdessään vanhan alastoman naisen – ”perästä tulette, saatanan kollit”, kaikui läpinäkyvästä kopista vähäpukeisen naisen vihaiset huudot, että löysä vatsanahka heilui ilman tuulta.
Nuoriso ei ymmärtänyt, miksi vanha nainen piti laittaa läpinäkyvään lasikoppiin, olisivat vetäneet edes hupun päälle – taidetta se olisi ollut sekin.
Suomussalmella Uuden aallon festivaali uusittanee kesän kynnyksellä ilmojen lämmettyä. TVH:n työmaakoppi on siirretty kunnanvarastolle odottamaan uusintaesitystä.


2 vastausta

  1. Sakari sanoo:

    Jos taiteilija kuitenkin olisi palelluttanut munansa, niin siinä tapauksessa olisi varmaan naisyleisöä poikkitaiteelliselle pakkanaalillensa terveyskeskuksen mukavista naishoitajista-

  2. hemoehes sanoo:

    No niin tämmöstä rasismia tällä kertaa. Lieksassa ei saa somalit ajaa koulutaksia ja kainuussa ei naiset suostu katsomaan alastonta taidetta (miestä). Eipä katella vanhoja naisia ennää me miehetkää, vaan alta seitenkymppinen on mimmin oltava. Parrikaadeille veljet ja optikolta paksummat linssit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *