Yleinen

Työtön verkonlaskija menetti päivärahat

24.01.2014, kotisanomat

Työtön 40-vuotias mies laski viime viikolla Kiantajärveen kalaverkkoa saadakseen syömistä perheelleen. Verkonlaskun nähnyt naapurin vanhapiika ilmoitti asiasta välittömästi työvoimaviranomaisille.

Työvoimaviranomaisten saapuessa ”rikospaikalle” virkavallan saattamana, saatiin työtön verkonlaskija itse teosta kiinni verkonlaskusta.

Hän oli suorittamassa työtä ilman työvelvoitetta, josta seurasi välittömästi päivärahan evääminen, 100 euron sakko sekä verkon menettäminen valtiolle, vaikka luvat olivat kunnossa, myös miehen päässä ollut pipo menetettiin valtiolle, koska siinä mainostettiin kansallista öljy-yhtiötä, eikä miehellä ollut dokumenttia osoittaa, että pipo oli hankittu hänen omilla rahoillaan.

Työttömän miehen perhe jäi ilman kalaa, verkkoa ja pipoa. Sakkolapulla mies aikoi pyyhkiä takapuolensa, jos on mitään pyyhittävää. Suolenkurina ja pieru on perheen ainoa radioääni, joka soi aamusta iltaan.

Työvoimaviranomaiset ovat tiukentaneet työttömien tarkkailua ja mahdollista pimeän työn tekemistä, harmaalla alueella liikkuminen katsotaan viranomaisten toimesta tahalliseksi häiriön tuottamiseksi, josta automaattisesti seuraa päivärahakarenssi kolmeksi kuukaudeksi.


2 vastausta

  1. Rainer Virtanen sanoo:

    Onko vanhapiika myös tekemässä töitä, kun tarkkailee naapurin tekemisiä? Lumityöt on myös kiellettyjä omalla pihalla, koska se rinnastetaan työntekoon?

  2. Sakari sanoo:

    Tarkoittaakohan tuo työttömien tiukentunut tarkkailu sitä, etteivät he voi tulevaisuudessa mitata itseltään edes kuumetta saatikka verenpainetta, sillä heillehän on terverspalveluja käytettävissä. Työtön voi ilmeisesti jatkossakin lainata alkometriään kaverilleen, varsinkin siinä tapauksessa, ettei sitä naapurin vanhapiika satu huomaaamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *