Yleinen

Tumma mämmi aiheuttaa ihmetystä tutkijoissa

17.04.2017, kotisanomat

Elintarvikealan tutkijat ovat ihmeissään Kainuussa esiintyvästä ”mämmi-albiinosta”.

Useat ihmiset ovat hakeutuneet pääsiäispyhien jälkeen terveyskeskukseen kakkapussin kanssa, jossa on pelkästään vaaleata sisältöä. Ihmiset ovat väittäneet syöneensä pelkästään tummaa mämmiä ja sontineensa tämän jälkeen valkoista tahnaa, joka on herättänyt huolta, onko heillä jokin mämmi-albiino -tauti vai miksi kakka ei ole tummaa, kuten voisi olettaa.

Terveyskeskuslääkärit ovat nuuskineet, pyöritelleet sormissaan ja maistaneet sekä lähettäneet näytteitä Eviralle, jotta asialle löytyisi luonnollinen selitys. Evira on vaiennut toistaiseksi asiasta, koska ei ole selvinnyt, tutkivatko Eviran kuopiolaiset vai helsinkiläiset tutkijat näytteet. Kuopiossa ei haluta sotkea käsiä paskaan ja Helsingissä ei kiinnosta kehä III:n ulkopuoliset asiat.

Mämmi-albiinoa on äkistelty ainoastaan Hyrynsalmi – Suomussalmi -akselilla. Jo yli 50 henkilöä on muovipussinäytteineen hakeutunut terveyskeskukseen näyttämään peräpään tuottamaa erikoisen väristä jätettä.

Mämmiä ei ole voitu yhdistää minkään kauppaketjun tuottamaan merkkiin.

Eräs arvaus on Suomussalmen ja Hyrynsalmen rajamailla pyörivät tuulivoimalat, jotka aiheuttaisivat ihmisissä jonkinlaisen hysteerisen bakteerireaktion ja tästä johtuen säikähtänyt suolisto alkaisi tuottaa valkoista jätettä, tätä tutkitaan yhtenä mahdollisuutena.

Terveyskeskus pyytää, ettei enempää paskanäytteitä tuoda, koska tälläkin hetkellä yli 35 kiloa odottaa henkilökunnan kahvihuoneen pakastimessa mahdollisia lisätutkimuksia.


2 vastausta

  1. sakari sanoo:

    No onhan ne vaaleat pilkutkin kanan kakassa ihan samaa kakkaa!

  2. Heimo sanoo:

    Mieleen muistuu samanlainen tapaus viisikymmenluvulta – tuolloin myös paska-analyysit tehtiin tehokkaasti paikallisesti. Selvisi, että valkoinen väri johtui keskenkäyneen kiljun ja mämmin yhdistelmästä. Muita ainesosia tai epäpuhtauksia ei saa olla mukana, muuten väri ei ole puhdas vaan ns. luonnonvalkea.
    Päättäjät herätkää huomaamaan että paikallinen on tehokkaampaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *