Yleinen

Talvirajoitusnopeuteen siirtyminen aiheutti paniikkia eläkeläisissä

28.10.2013, kotisanomat

Useat eläkeläiset hämmentyivät entisestään siirryttäessä talvinopeusrajoituksiin. 100 km/h rajoituksista on pudotettu talviajaksi 80 km/h nopeuteen ja vieläkin eläkeläisten mielestä vauhti on liian kova.

Asian ovat huomanneet myös muut liikenteessä kulkijat, varsinkin linja-auto- ja rekkakuskit ovat tympääntyneet edessä junnaaviin eläkeläiskuskeihin, jotka eivät uskalla painaa kaasupoljinta yli 60 km/h nopeuteen, olipa tieliikennerajoitus mikä tahansa. Eläkeläisukot ovat ajaneet jo 60 vuotta kolareitta omasta mielestään; ei ole tullut vain pohdittua, montako kolaria ja vaaratilannetta on tullut tällä ajalla aiheutettua liian alhaisella tieliikennenopeudella.

Kyllä meidän on pakko ruveta sakottamaan ihan säntillisesti näitä vanhoja ukkoja. Poliisiasemalta kerrotaan.

Virkavalta saa jatkuvasti sähköpostia ja puhelinyhteydenottoja hitaasti ajavista eläkeläisukoista, jotka eivät ymmärrä liikennesääntöjen päällekään mitään – ajaa törryytetään vain nokka kiinni tuulilasissa.

Vastikään hälytysajossa olevan paloauton edessä yksi ukon rohjake ajoi toistakymmentä kilometriä, eikä huomannut paloautoa takana, vaikka pillit huusi täysillä ja palomestari vielä auton ikkunasta karjui ”perkelettä” niin mahottomasti. Poliisi kommentoi edelleen tympääntyneenä tiellä hidastelijoihin.

Polisi valvookin tehostetusti lähiviikot eläkeläisukkojen ja -akkojen liikennekäyttäytymistä. Liian hitaasta ajelusta rapsahtaa pikasakko ja hyvässä lykyssä kortti lähtee hyllylle ja uudelleen autokouluun lähtö.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *