Yleinen

Suomussalmen veteraanit 3. sijalla konepistooliammunnassa Haverisessa

28.01.2014, kotisanomat

Viikonloppuna Haverisen ampumastadionille sotaveteraanien konepistoolisarjan sarja-ammuntakisassa Suomussalmen sissikomppania menestyi kohtalaisesti, vain kolme lippaallista ammuttiin ohi viidestä lippaasta. Maalina oli 10 metrin päässä pahvinen vihollissotilas pyssyineen.

Konepistooliammunta suoritettiin joko pyörätuolista käsin istuen tai pitkällään rojottaen kannon takana. Veteraanien näkökyky luonnollisesti oli jo heikonlainen ja liipasinsormikaan ei ollut enää niin hanakka toimimaan kuin aikoinaan, joten suomussalmelaisten tulosta voi pitää kohtalaisena.

Voiton konepistoolisarjassa vei Kemin Työväen Ampujat 1918, toiseksi tuli Kuusamon Yhteismetsän sissikomppania ja kolmanneksi Suomussalmen Sissikomppania. Kisaan osallistui 15 veteraanijoukkuetta ympäri Suomen.

Seuraava veteraanien ampumakisa käydään Kuusamossa kesäkuussa 2014. Uutena kisaan tulee kevytsinkoammunta, jolla täräytetään lopetettavaksi vietäviä lehmiä hengiltä 100 metrin päästä pellon reunalta.

Etelä-Suomesta on luvassa miina äkkijyrkkäläisten mielenosoitusryhmä lehmien elämän puolesta Kuusamoon, kisoissa myydään veteraaniarpoja pitemmän elämän ja terveyden puolesta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *