Yleinen

Suomussalmen terveyskeskuksesta ei saa suomen kielistä palvelua

27.11.2014, kotisanomat

Suomussalmella riittää lääkäreitä joka lähtöön, vaan ei suomen kielellä. Nyt potilas voi valita, haluaako lukea Kanta-arkistosta espanjaksi, viroksi, venäjäksi vai bulgarian kielellä sairauskertomuksensa – ja tekstihän on sellaista savoa, että lukijalle jää vastuu sisällön ymmärtämisestä.
Kunnan on turha vouhottaa hyvillä lääkäripalveluilla, jos maajussi ei saa selvällä suomen kielellä palvelua, ei ymmärrä, mitä lääkäri hänelle mongertaa. Yritä siinä tulla terveeksi, ei uskalla syödä määrättyjä lääkkeitä, kun lääkäri ei tiedä edes potilaan vaivoja.
Kuntalaisia pidetään pelle hermanneina, sama kuin kunnanjohto lähtisi Espanjaan härkätaistelijoiksi, Bulgariaan rahan kerjuuseen haitaria soittaen, Venäjälle vosuksi tai Viroon kunnanjohtoa hoitamaan.
Tähänkö on tultu, että suomalaisia lääkäreitä ei saada töihin muualle kuin kasvukeskuksiin Helsingin perälle.
Eduskunnassa meuhotaan jonnin joutavuuksia tasa-arvoisesta avioliittolaista, kun voisivat käyttää senkin ajan päättääkseen, että lääkäreiden on lähdettävä töihin pieniin kuntiin – siinä toteutuu tasa-arvolaki, kun kaksi homolääkäriä hönkii terveyskeskukseen töihin, mutta puhuvat suomea.
Seuraavaksi Suomussalmen terveyskeskukseen lampsii ilmeisesti pelkästään ulkomaalaisia potilaita – onhan tämä sitä monikulttuuria, jota olemme kaivanneet, mutta emme ymmärtäneet. Miten esitän bulgarialaiselle lääkärille, että ”persettä kynsittää, niin että karvat irtovaa ja kusikin lähtöö valuksimaan ommie aekojaan – onkoha ne nuita lapamatoja ja jonkinlaenen aitsi vae romuskan poekanen, vitustako minä tiijän, va sano sinä lääkäri mitä tehhään?


2 vastausta

  1. Jukka sanoo:

    Khröh – eikös se ole sama millä kielellä siellä jonottaa..

  2. Sakari sanoo:

    Minä olen selä koti-Sanomien maksava lukuja -asiakas. kuten myös pitkäaikainen terveyskeskuksen asiakas- Olen myös kerkonut muutamalle terveyskeskuksen työnkekijälle tästä Koti- sanomien kautta tapahtuvasta kommentoinneistani. Täten en pidä tarpeellisena laittaa tk,hon asiakaspalautuspelomaketta saastani palveluista. Lisäksi haluan ilmoittaa tähän kieliasiaan, että jos joku tk;n naistöyntekijä haluaa kouluttaa minusta byroktaatin perseennuolijan, niin suomi olisi varnaan ensisijainen, koska minulla ei ole käytellä kaksihaaraista käärmeen kieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *