Yleinen

Suomussalmen Poikamiehet –ryhmä yli 620 jäsentä

27.12.2013, kotisanomat

Koti-Sanomat –toimituksen sähköposti tukkiutui perjantai-iltana syystä, että paikalliset poikamiehet ottivat joukolla yhteyttä – he olivat repineet veryttelyhousunsa paikallisen pienpainatelehden jutusta, jossa Ylä-Kainuun äitien Facebook-ryhmässä on jo lähes 230 jäsentä. Miksi heistä, poikamiehistä, ei ole koskaan mitään juttua, vaikka heitä on paljon enemmän; viimeisin jäsenmaksunumero on 620 ja vähän yli, laskutavasta riippuen; osa kun tahtoo saaha akan jostakin muualta kuin meijän kylältä, niin tämä elää koko ajan. Nytkin yks Seppänen vai oliko se Heikkinen, sai muijan, jo kolomas tänä vuonna.

Suomussalmen Poikamiehet on suljettu ryhmä facebookissa, jonka tavoitteena on jatkaa suomussalmelaista perinteikästä veryttelyhousut – kumikengät ja asutaan kotona äidin luona –linjaa, josta ei poiketa. Ainoa poikkeavuus mikä sallitaan, on olutmerkin vaihto. Jos ottaa akan tai saa sellaisen völjättyä itelleen, niin se on armottomasti potkut ryhmästä.

Meijän ryhmässä ei kulu kuin käsi, kertoo eräs ryhmän jäsenistä.

Suomussalmen Poikamiehet haluaa myös julkisuutta, että he ovat olemassa, vaikka eivät ole näkyvissä. Hekin ovat vain ihmisiä, jotka haluavat jatkaa perinteitä. Vaalia ihmiselämän perimmäisiä ajatuksia – elää yksin, mutta haaveilla olosta kaksin.

Ryhmään voi ilmoittautua poikamiehet, jotka asuvat Suomussalmella ja täyttävät tiukat kriteerit. Osulan lippalakki on tapana antaa viisivuotislahjaksi ryhmässä aktiivisesti pysyneelle.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Selvähän tuo on, jotta sellaisesta ryhmästä, jossa ei kulu kuin käsi, on hyvä erottaa henkilöt, jotka emännän laittaa. Jos emäntä haluaa esimerkiksi jälkeläisen tehdä, niin siinä kuluu muutakin, kuin käsiä. Emännän laitto saattaa vaikuttaa myös siihen, ettei sitten voikaan valita olutmerkkiä, vaan senkin tekee vaimo.Siispä lienee hyvä, jotta mainitun ryhmän jäsenillä on ymmärtäväinen äiti, sekä kaljan valinnan, että omien käsien kokonaisvaltaisen elämänhallinnan suhteen. On todella hienoa, kun Koti-Sanomat kirjoittaa noista kotonaan asuvista, ”omin käsin onneen” sankareistä, kun kerran juurikaan muut tahot eivät juttuja jostakin syystä tekemään. Me omassa taloudessa asuvat poikamiehet tosin osaamme tehdä kompromisseja mainituissa asioissa… ainakin harjoitusmielessä, kun naisseura tekee välillä hyvää kuitenkin..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *