Yleinen

Suomussalmelaistutkijan väitöskirja Englannissa tutkittavana

15.12.2013, kotisanomat

Suomussalmelainen tutkija (ei halua nimeä julkisuuteen) on väitöskirjassaan Parus major alis volare (Talitintit lentävät siivillään) saanut kuuluisan englantilaisen yliopiston Oxfordin tutkijat hämmästelemään, kuinka suomalainen tutkija on saanut oleellista ja epämääräistä tietoa siivekkäistä selkäjänteisistä varpuslinnuista; tietoa, jonka on tähän asti oletettu olevan otaksuttua tietoa – Talitiaiset lentävät siivillään; tähän saakka on oletettu, että linnut, varsinkin talitiaiset lentelevät kuin lentokone (siipien nostovoiman sekä tehokkaan moottorin ansiosta).

Talitiaisten on konkreettisesti ja laboratorio-olosuhteissa todettu räpyttelevän siipiä ilmaan noustessa ja lentelevän äkkipyrähdyksiä ilman ongelmia – onko tämä tieto mullistava maailmankaikkeuden perustuksia? Voimmeko jo lähitulevaisuudessa räpytellä tiemme avaruuden syviin ulottuvuuksiin matkimalla ja jalostamalla talitiaisen siipien harmonisia liikkeitä, jää nähtäväksi.

Suomussalmelaistutkija on luonnollisesti hämillään ja hyvillään, hänet on huomattu ja noteerattu muuallakin kuin verotilastoissa.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    No nyt on Suomussalmelaistutkija huomattu verotilastojen lisäksi Koti-Sanomissakin. Tosin anniskelupaikoissa tuota talitintin siipien harmonisten liikkeiden matkimista ei ehkä kannata harjoitella kovinkaan aktiivisesti, vaikka tutkimukstuloksen todesta ottaisikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *