Yleinen

Sergein taksi palasi liikenteeseen

26.01.2014, kotisanomat

Sergein Taksi kulkee jälleen Ämmänsaari – Kostamus väliä arkisin. Henkilökuljetuksissa oli kahden kuukauden tauko taksin huoltotöiden takia. Taksiin uusittiin moottori, vaihteisto, takapenkit, polttoainetankki, stereot, etutuulilasi sekä kuljettajanpuoleinen tuulilasi, pakoputki sekä yksi takarengas.

Auto olla kuin uusi, ainakin sisalta pain. Sergei myhäilee tyytyväisenä uuden Ford Transitin kyljessä.

Sergei on kuljettanut kainuulaisia juoppoja Kostamukseen viinanhaku reissulle jo parin vuoden ajan. Suurin osa matkustajista on palannut samalla taksilla, osa miliisi-poliisikyydissä tai ambulanssilla.

Sergein taksi tunnetaan luotettavana – perille on päästy ennemmin tai myöhemmin, yleensä myöhemmin. Hinausauto on tuttu kuljetusväline Sergein taksin keulilla.

Onkelmat olla nyt ojassa. Hyva auto. Mina lahtea viemaan poikia nytten reissun paalle.

Sergei jaksaa hymyillä aina ja kuljettaa mielellään suomalaisia turisteja. Transitin lattiaan on tehty luukku, johon turistit voivat oksentaa ja toisaalta se toimii mahdollisessa ongelmatilanteessa, kuten tulipalon sattuessa varauloskäyntinä, koska ovet ovat usein lukossa jumissa.

Sergei lähtee Ämmänsaaren linja-autoasemalta arkisin 6.00, paluu Kostamuksesta 9:00, joten kiirettä pitää ostosten kanssa.

Sergei liikennöi uusitulla taksilla Ämmänsaari - Kostamus -väliä. Kuvaansa hän ei halua kaupallisista syistä julkisuuteen.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Siihen huoltoluukkuun olisi ehkä hyvä hankkia tekohammassuosatin… varalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *