Yleinen

Sairaalat tarjoavat uutta ”Äkkilähdöt” –konseptia potilaille

24.01.2014, kotisanomat

Valvira (Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto) oli tietämätön sairaaloiden tarjoamasta ”Äkkilähdöt” –konseptista, jota on tarjottu huonokuntoisille vanhuksille, alkoholisteille, narkomaaneille sekä mm. ulkomaalaisille epäilyttäville henkilöille mm. turvapaikanhakijoille ja terroristeilta vaikuttaville.

Sairaalaan tullessa asiakas saa henkilökohtaisen informaation suomeksi puhuttuna sekä paperin, jossa ilmoitetaan, että hänen vaivansa ei välttämättä johda kansantaloudellisesti nykyisessä lamatilanteessa sellaiseen tulokseen, jotta asiakas voisi odottaa lähtevänsä kunnan, kaupungin tai jonkin muun ulkopuolisen maksajan toimesta viettämään sairauslomaa, eläkettä tai muuta nautittavaa etuisuutta työssäkäyvien kustannuksella.

Ilmoittautujalle tarjotaan mahdollisuutta ”Äkkilähtöön”, jolloin yhteiskunta säästäisi vuodessa huomattavan summan kyseisen henkilön osalta yhteiskunnan voimavaroja sekä vapauttaisi resursseja terveemmille ja bruttokansantuotetta lisääville materiaaleille tai niihin verrattaviin hengitysteitä käyttäviin yksilöihin.

Koti-Sanomat –lehdelle ei ole käynyt selväksi, mitä ”Äkkilähdöt” –konsepti loppujen lopuksi sisältää, eikä ole tietoa, onko tätä käytetty Kainuussa. Onko lukijalla tarkempaa tietoa asiasta, otamme mielellämme dokumenttia vastaan.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Työttömän kuntoutusasiaIkkaan kohdalla tuollainen ”äkkilähtö” saattaa tarkoittaaa akuuttia osoitusta potilssn terveydentilaan sopivaan työpaikkaan, jos sellainen sattuu löyrymään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *