Yleinen

Sähköyhtiö katkaisi kunnasta sähköt

14.07.2016, kotisanomat

Suomussalmella koettiin torstai-iltapäivänä kauhun hetkiä, kun sähkögrillit vaimenivat, sähkösaunan löylyt kalpenivat ja kylmä olut lämpeni jääkaappiin.

Kunnalla on jo pitempään ollut vaikeuksia maksaa sähkölaskunsa, johtuen sote- yms. maksuista, mm. sosiaalipuoli imee niin paljon rahaa, että Suomussalmi Rock -tapahtuman sponsorirahat kunta on järjestänyt kuusenkävyistä saaduilla rahoilla. Viime syksynä kunnantyöntekijät keräsivät käpyjä talkoilla.

Sähköyhtiö tympääntyi selittelyihin ja katteettomiin lupauksiin ja laittoi koko kunnasta sähköt poikki hetkeksi – Kunnanjohtajan sähköauto tukki 5-tien Jalonhelmen kohdalla seisahtuessaan keskelle risteystä, sähköt loppuivat autosta, eikä Jalonhelmestä haettu sähköroikka auttanut tilannetta, koska töpseli ei antanut sähköä.

Kunta sai tiettävästi Puolangan kunnalta pikavipin ja sähköt palasivat toistaiseksi. Kunnanjohto pahoittelee tilannetta ja pyytää kansalaisilta myötätuntoa ja rahaa, mm. terveyskeskusmaksuja nostamalla, sosiaalimenoja kiristämällä ja vuokria nostamalla. Sähköyhtiö seuraa tilannetta.

Kunnan maksamatta jättämät sähkölaskut aiheuttivat useissa talouksissa hätätilanteen. Patterivalaisimet tulivat tarpeen kaljoja etsiessä pimeästä jääkaapista ennenkuin ne "tuhoutuvat" lämpimäksi.

Kunnan maksamatta jättämät sähkölaskut aiheuttivat useissa talouksissa hätätilanteen. Patterivalaisimet tulivat tarpeen kaljoja etsiessä pimeästä jääkaapista ennen kuin ne ”tuhoutuvat” lämpimäksi.


3 vastausta

  1. Sakari sanoo:

    Jos sähköyhtiö katkaisee sähköt kunnan vuokra-asunnoista, niin kuntahan säästää toimeentulotukimenoissa, kun asiakas ei joi valittaa edes lämpimästä kaljasta toimeentulotukipäätöksen luettuaan, koska ei ole voinut sähkökaskuaan edes maksaa. Kunnan edunvalvojan kannattaisi yrittää liittää kohonneet sähkön siirtomaksut asumistukihakemukseensa, sillä pian saattaa puolankalaiset todeta, että mitä ne pikavipit hyvejää, jos sähköyhtiö vie kylmät kaljat heiltäkin, jos tämä meno jatkuu.

  2. make aa ruki ve... sanoo:

    Petroskoista huhu notta vetämässä linjaa Venäjältä. Oppaana yli ysikymppisiä ukkoja, jotka vanhasta muistista koettaa kaivella reittiä mieleensä. Päässeet oppaiksi kun väittävät ennenkin koettaneet tuoda vapautuksen valoa pienelle kansapololle. Ei oltu sillä kertaa tarvittu. Vastaanottoa suunnitellaankin yhellä rajanpintatalossa. Vintillä ikkunasta sojottaa pystykorva kohden auringon nousua..

  3. Heimo sanoo:

    Päättäjät herätkää – nyt on ekokuntamme alennustilassa. Miksi piti mennä hattu kourassa nimenomaan Puolangalle? Tästä ei hyvä heilu. Toivottavasti tieto on huhupuhetta ja pikavipit saatu vaikka hossalaisilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *