Yleinen

Ryyppykaveri -kurssille haetaan henkilöitä

15.01.2017, kotisanomat

Puolipullollisen Ristitieteen järjestämälle vapaaehtoiskurssille haetaan henkilöitä tueksi ryyppykavereille, jotka joutuvat yksin nauttimaan alkoholistaan niin myötä- kuin vastamäessä.

Kurssilla noudatetaan alkoholipäihteeseen myötämielisesti suhtautuvaa elämäntapaa sekä normaalista poikkeavaa maksa-arvoa, (korkea ALAT, AFOS ja GT). Maksa-arvon saa terveyskeskuksesta ja joka on esitettävä ennen kurssille hyväksymistä.

Ryyppykaveri-kurssi kestää kuusi kuukautta, jona aikana pyritään luomaan kiinteä suhde alkoholiin, väheksymättä ryyppykaverin kuntoa, moraalia sekä mahdollista katkaisuhoitoa.

Yksinäiset ryyppykaverit ovat yhä kasvava joukko yhteiskunnassa ja pitkällä aikavälillä vakava uhka sosiaaliselle kanssakäymiselle, Kelan maksamlle korvauksille, työnantajille sekä ulosottomiehille.

Kurssille haetaan Kelan kautta tammikuun aikana.


3 vastausta

 1. Heimo sanoo:

  Päättäjät herätkää – tässä vientiartikkelia Puólankaa myöten, miksei Hollywood myöhemmin. Minnesotat menneen talven lumia.
  Onhan maksa-arvoille vedenpitävä kontrolli,ettei näytteitä päästä manipuloimaan hossalaisten tai kuulujen yhteismetsäläisten ollessa kyseessä, kuseessa.
  Muuten – myöhempien aikojen syntyneet voivat onnitella itseään maksa-orvoiksi.

 2. //Sakari sanoo:

  Monet meistähän rupesivat juhlimaan Suomi- viina 100 vuotta tapahtumaa heti, kun tuote tuli markkinoille. Tuollaiselle kurssillehan on tarvetta, jotta matti meikäläisetkin kerkiäisivät mukaan. Ei taita tuote Alkosta kesken loppua, vaikka osa poikamiehistä joutuisivatkin työvoimatoimiston järjestämään päihdekuntoutukseen, oikeaoppisten juomatapojen hallitsemiseksi.

  Meistä työkyvyttömyyseläkeläisistä ei taida olla enää päihdekuntoutukseen; kun ei ole edes töitä, mihin kuntoutua.

  Onnittelut etukäteen kurssille pääsyyn, Suomi- viina 100 vuotta juhlinnan merkeissä.

 3. Super Q Tamo sanoo:

  Kurssitukseen tuli viime hetken tarpeellinen lisäys. Myös jo sairaalahoidossa olevat, mutta silti juomistaan jatkamaan aikoville järjestetään ns lasaretkursseja tarpeen mukaan. Ryhmien muodostaminen on nopeaa, koska se vaatii ainoastaan huonejärjestelyjä. Näihin Ryyppykaverit sairaalassa-ryhmiin saa kotijoukot tuoda mukanaan virvokkkeita. ”Se on suorastaan suotavaa” huudahtaa eräskin potilas, joka ei parantumistaan ennakoi.
  Keskussairaalatasolle kaavaillaan jo uuden maksan saaneiden ryhmiä. Nämä poikkeeaa siinä mielessä muista, ettei henkilökunnan uskota kestävän lopun odottelua kaikkien osalta. Onhan niin, että uusi maksa kestää parhaimmillaan vuosienkin ärhäkän juopottelun. Sen saa tehdä ns. Raskaissa kotiryhmissä – kyllä se viikatemies sinnekin aikanaan tulee, kun muilta töiltään kerkeää. Nämä raskasryhmäläiset, jos ketkä, tarvitsevat lähiyhteisön kokopullollista huolenpitoa säännöllisesti aamu- ja iltapäivisin. On niistä melkoinen risti vielä pitkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *