Yleinen

Rajalla avoimet puomit ensi viikolla

27.10.2013, kotisanomat

Suomussalmen uudella Raatteen rajavartioasemalla vietetään ensi viikolla avointen puomien päivää eli jokainen voi mennä surutta rajan yli pelkäämättä tulli- tai rajatarkastusta. Kaikki joutava rompe joutaa viedä nyt Venäjän puolelle ja paluukyydissä tuoda itselleen tai myyntiin sopivaa tavaraa ilman pelkoa jäädä kiinni laittoman tavaran tuonnista.

Haluamme tehdä uutta rajavartioasemaa tutuksi tällä tempauksella. Kerrotaan rajavartioasemalta.

Raatteen raja-asemalle odotetaankin ensi viikolla kovia ruuhkia molemmin puolin. Venäläiset kuskaavat todennäköisesti kuorma-autoittain viinaa ja tupakkaa ja huhupuheiden mukaan olisi tulossa jopa kolme linja-autollista huoria kuntalaisia viihdyttämään. Suomalaiset vienevät kaatopaikalle joutavaa romua, akkuja ja käytettyjä renkaita rajan taakse sekä muuta ei-julkisuutta kaipaavaa materiaalia. Eräs kuntalainen on luvannut viedä jopa Emma-anoppinsa rajan taakse räksyttämään.

Avoimet puomit –päivä kestää ensi viikon, jonka jälkeen palataan normaaleihin rajarutiineihin. Passia tai mitään henkilötodistuksia ei tarvita.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Taitaa tulla sellainen kotiseutu -ja liikenneturvallisuusviikko, jotta taitaa olla parempi istua koko viikko, lukien Koti-Sanomien uutisia, eikä lähteä hortoilemaan paikkoihin, joissa ei-julkista materiaalia, räksyttäviä anoppejakin myöten on liikenteessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *