Lainaa.com

Yleinen

Raittiuden Ystävät ja Veljet tuhosi metsää Suomussalmen korvessa

07.09.2018, kotisanomat

Raittiuden Ystävät ja Veljet -niminen yhdistys tuhosi viikko sitten Suomussalmen itärajan tuntumassa syvässä korvessa pontikkatehtaan – raittiuden nimissä. Vinkin pontikkatehtaasta oli saatu salametsästäjältä, joka ei halua nimeään julkisuuteen. Raittiuden Ystävät ja Veljet  joukkioineen, jopa toistakymmentä raittiilta vaikuttavaa miestä lähti tuhoamisretkelle kumikengät jalassa ja lippalakki väärinpäin päähän käännettynä, jotta ei herätettäisi turhaa huomiota kylän pinnassa.

Pontikkatehtaalle löydettyään osa Raittiuden Ystävistä ja Veljistä halusi varmistua kyseessä olevan todellakin alkoholipitoisen juoman – Korvenkyyneleen eli pontikkaa, ja jossakin vaiheessa tilanteen karkaessa käsistä ja melkein täyden pontikkatynnyrin kaatuessa maahan sekä palavan sätkän tipahtaessa herkästi syttyvään nesteeseen rojahti kunnon metsäpalo. Ihmisuhreilta vältyttiin. Jälkikäteen on löydetty liito-oravan jäänteet oksalta kiikkumasta paha virne kasvoilla.

Raittiuden Ystävät ja Veljet pahoittelee tapahtunutta, metsää paloi muutama hehtaari, joka oli erään yksityisen ”pientehtailijan” mailla, joten tuskinpa tehtailija tulee korvauksia vaatimaan. Liito-oravan jäänteet haudattiin palopaikalle. Metsäpalon jäljiltä kävivät useat kyläläiset paistamassa makkaraa hyvillä hiilloksilla.

Poliisi ei tutki asiaa, koska ei ole nostettu minkäänlaista syytettä ja toisaalta todistusaineisto on juotu tahi tuhoutunut metsäpalossa. Maanomistaja kuittaa asian kulotuksena ja ihmetteli, kukahan siellä on keitellyt.

Raittiuden Ystävät ja Veljet -yhdistys tuhotessa/juodessa pontikkaa tuhosivat hehtaarikaupalla metsää.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *