Yleinen

Raatteen tien sotkut 77 vuoden takaa

15.01.2017, kotisanomat

Raatteessa järjestetty tapahtuma Suomi 100 vuotta juhlahengessä onnistui hyvin. Oppaana toiminut Eikka Heikkinen opasti tuhatpäisen seuraajajoukon kuin Jeesus opetuslapsia, pitkin juoksuhautoja talvisodan hengessä niin nopeasti, että osa tapahtumaa seuranneista eksyi ja rajavartiosto joutui heitä pitkin iltaa etsimään Raatteen korpimetsistä. Heikkinen pahoittelee tapahtunutta ja eläytymistään talvisodan henkeen, onneksi kaikki eksyneet turistit löydettiin kohtalaisessa kunnossa, muutamaa kuusamolaista lukuun ottamatta, joiden omaisille on ilmoitettu kadonneiden löytyneen Wanhan Kalevan herrain kabinetista olosuhteet huomioiden hyvässä kunnossa, laskut maksamatta ja kakat housuissa. Poliisi korjasi Kuusamon yhteismetsäläiset hoiviinsa.

Raatteen synkkään metsään puolijoukkueteltan makkarakojuineen pystyttänyt Nakke Rannikko oli ihmeissään, ettei kukaan turisteista eksynyt koko iltana hänen teltalleen.

Ehkä tuli liian korpeen pystytettyä teltta ja kun luntakin satoi, niin kaikki jäljet peittyivät. Teltanpystyttäjä Rannikko söi kuusi paketellista hiillosmakkaraa yksinään ja lauloi teltallaan isänmaallisia lauluja ilman turisteja.

Talvisota on mennyttä aikaa, historiaa – Suomussalmella sitä eletään joka päivä muodossa jos toisessa. Kansa ei unohda, Kansan Tahto unohtuu.

Rajavartiosto noukki ohjatulla opastuskäynnillä eksyneet turistit takaisin sivistyksen pariin Raatteessa.


2 vastausta

  1. //Sakari sanoo:

    Koska Pirttivaaran Palvi ja pontikka ei voi aina suosia rajamiehiä, niin kuusamolaiset saavat eväitä retkilleenPirttivaaran Palvi ja pontikalta asevelihintaan.

  2. Heimo sanoo:

    Taas – päättäjien oltava hereillä. Tässä olisi potentiaalista vientituotetta: Korsu. Ikihonka rustaa tarvittavan puutavaran kunnan somalla panostuksella (piikki auki). Tottakai vientirajoituksia esim. Puolangalle tai Kuusamoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *