Yleinen

Puolukan talvipoiminta suosiossa

28.12.2013, kotisanomat

Puolukan talvipoiminta kasvattaa suosiota Suomussalmella. Talvipuolukan epäillään lisäävän huomattavasti sokeripitoisuutta lumen alla ja on erittäin maukas marja esimerkiksi viinin tekoon tai perinteisen maksalaatikon jatkeeksi.

Paikallinen marjanostajayrittäjä harkitsee jopa kaupallista puolukan ostamista Jalonniemen rannassa. Puolukan ostohinta on luonnollisesti korkeampi kuin syksykautena, koska nyt joutuu kulkemaan lapion ja suksien kanssa metsässä tonkimalla maata mutu-tuntumalla.

Joku pöljä ku keksisi semmosen miinaharavan elikkä marjaharavan, joka tunnistaa marjat metrisen lumen alta, niin avot. Kertoo marjanpoimija Ylä-Kainuu –lehden toimituksen edessä ja lähtee peruuttamaan kestotilaustaan lehdessä ilmenneiden liian suurten valokuvien takia.

Normaalihko puolukkasaalis joulukuisena räntäsadepäivänä on noin kaksi desilitraa ehtaa punaista turvonnutta puolukkaa, jota saa Ämmänsaaren torilta ostettua reilun kymmenen euron desilitrahintaan. Kyseessä on siis huomattava bisnes, mikäli se toteutetaan ammattimaisesti ja puolukka-aikaa saadaan jatkettua läpi vuoden.

Arktiset Kalorit –yritys on myös kiinnostunut talvipuolukan ostosta.

Heti ostettaisiin tuhat kiloa kun poimijat löytyisi, lapiot ja sukset saa meidän yrityksestämme lainaan. Johtaja Timo Mainio toteaa Arktiset Kalorit tehtaalta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *