Yleinen

Puolankalaiset taksilla Ämmänsaaren työvoimatoimistoon

02.11.2014, kotisanomat

Puolangalla lakkautettavan TE-keskuksen jäädessä kylmilleen, joutuvat paikalliset taksisuharit tekemään lukuisia matkoja asiakkaineen Ämmänsaareen työvoimatoimistoon todetakseen vain, ettei töitä ole – eikä tule.
Suomussalmen taksikuskit haluavat osansa työttömien puolankalaisten kuskaamisesta, jonka kustannukset maksaa Kela.
Puolangalla työttömyysprosentti on reilusti 20 %, yli 600 puolankalaista ravaa Ämmänsaari – Puolanka -väliä arkipäivisin Ämmänsaaren TE-keskukseen – siinä riittää taksikuskeille kyyditettävää mennen tullen.
Puolangan taksisuharit ry kiittää Suomen valtiota heille osoittamasta ajojen lisääntymisestä ja lähettää kukkakasan Eduskuntaan pääministeri Stubbille.
Suomussalmen kunta on varautunut puolankalaisten ”suurhyökkäykseen” paikalliseen TE-keskuksen tiloihin, vessapaperia on ostettu jemmaan, sekä pahvisia vesikuppeja. Myös yrittäjät ovat innoissaan, puolankalaisten eurot käyvät hyvin valuuttana myös Ämmänsaaren kaupoissa. Viinakauppaan on tulossa ”Puolangantie”-niminen likööri, jota voi nappailla paluukyydissä Ämmänsaaren TE-keskuksesta Puolangalle.
Puolangan TE-keskuksen tuho ja suru nähdään Suomussalmella mahdollisuutena ja yhteishenkeä lujittavana tekona. Puolankalaisilta saatavilla miljoonilla euroilla Suomussalmi harkitsee mahdollisesti Puolangalle lähtevän Kyröntien asfaltoimista lähivuosina – mikäli liikenne äityy ihan mahottomaksi, kunnassa arvioidaan.

 

 


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Onhan sillä työllistävä vaikutus, kun puolankalaiset ajavat Kelan piikkiin taksilla Ämmänsaaren TE- keskuksen välityksellä toimittamaan materiaalia Suomussalmen kunnan mullantuotantoa varten. Siispä kunnan kannattaa todellakin varata sitä vessapaperia sen varalta, jotta arvokas materiaali saadaan visusti talteen. Tuo Puolangantie -likööri – idea on siinä mielessä hyvä idea, jota sillä varmaan saadaan puolankalaiset työttömät tulevaisuudessakin asioimaan mielellään Ämmänsaaren TE- keskuksessa. Jos puolankala e kuitenkaan TE- keskuksesta löydy, mitä tulivat hakemaan, niin kuitenkin todennäköisesti Alkossa on toinen toimintamalli, ja kuntakin saa lisää tarvitsemaansa materiaalia. Puolankalaisten työttömien ei kuitenkaan kannata sitä likööriä liikaa naukkailla, sillä monilla saattaa olla ainakin seuraavana aamuna olla tästä työllistämishankkeesta lievä ”paskanmaku suussa”, kuten mahdollisesti monella muullakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *