Yleinen

Presidenttipeli tiukkenee, Kyllönen kiilannut 4. tilalle

23.10.2017, kotisanomat

Presidenttipeli on tiukentunut huomattavasti, vaikka istuva presidentti Sauli Niinistö on ylivoimaisessa johdossa ja muut tulevat hyvän matkan päästä.

Suomussalmelainen presidenttiehdokas Merja Kyllönen on kiilannut peräti 4. sijalle ja uhkaa jo 2 % äänimäärällä pelin kovetessa tulla mahdollisesti toiseksi suomussalmelaiseksi presidentiksi (1. Kaarlo Juho Ståhlberg, 1919 –1925), mikäli Niinistö luovuttaa perhesyistä Mäntyniemen avaimet, ja keskittyy vaipan vaihtoon.

Kyllösen presidenttiehdokkuuden akilleen kantapäänä on Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, joka ei äänestäisi Kyllöstä, päin vastoin Kyllöstä on verrattu Pohjois-Koreaan – arvaamaton, vastustaa miehistä päätäntävaltaa ja jopa EU-myönteinen.

Kansa valitsee ensimmäisellä kierroksella tammikuun lopulla 2018 presidenttiehdokkaansa. Suomussalmella varaudutaan nostamaan Suomen valtiolippu kunnantalon lipputankoon. Kirkonkylällä katuvalot loistavat poikkeuksellisesti aina kello 22:00 saakka tammikuun 28.1.2018, kyläläiset voivat tulla ihastelemaan katuvaloja, sillä yksi valoista on vaihdettu punaiseksi.

Presidenttiehdokas Kyllönen haastaa hernekeiton syöntikisaan muut presidenttiehdokkaat; parhaimman pierun päästänyt voittaa illanvieton Wanhan Kalevan herrain kabinetissa.


4 vastausta

 1. Vässykkä >S.N sanoo:

  Arvon KotiSanomien toimitus.
  Mahdammeko saada tunnelmia tulevasta kiihkeäksi äityvästä presidenttien taistosta vaalipäivän iltana?
  Lähtökohtaisesti toivoisin, että toimitus pystyisi lähettämään KotiSanomat- julkaisun nimissä suoraa nettitelevisio lähetystä, jota voitaisiin puhutella myöskin mahdollisuuksien salliessa suoraksi lähetykseksi presidenttivaalien tuloslaskennasta ja tuloksesta.

 2. Karttunen@meiliboxi.fi sanoo:

  Annetaan vaan kaikki äänet Merjalle. Hyvä resitentti Merjasta tulleekin kun laittaa Venäjän viennin kuntoon ja Suomi lähtee nousuun…Uskompa että istuupi resitenttinä yhtäkauan kun Kekkonen.

 3. Sakari sanoo:

  Jos Kaljuskylän kunnanjohtaja olisi ehdokkaana, niin saattaisi pieraista pari isoa tuoppi etukäteen malliksi

 4. Merja, The Punainen, ei aio prsessavalinnan jälkeenkään muuttaa Mäntyniemeen, Koivulahteen eikä Kuusisalmeen. Ehkä hyvä niin, koska Saulihan suuu jo Mäntyniemessä imeväistensä kanssa. Nuolen pikatie Merjan kesämaisemissa kuitenkin peruskorjataan kaiken varalta. Rahoitus haetaan vähäosaisten kurimusta lisäämällä. Kansan käsi on tässäkin karttuisa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *