Yleinen

Postinkulku nopeutuu kylällä ja perukassa

18.12.2016, kotisanomat

Posti sai Suomussalmella uudet potkurit käyttöön, väritykseltään postinkeltaiset. Postinjakelu ydinkeskustassa nopeutuu usealla kymmenellä minuutilla arkisin, liukkailla keleillä jopa tunnilla postinjakajan kunnosta riippuen.

Perukassa postinjako nopeutuu myös uusien metsäsuksien myötä. Posti sai lahjoituksena paikalliselta eräliikkeeltä kolmet metsäsukset, joilla voi oikaista esim. Kirkonkylältä Juntusrannan perälle synkkien korpimetsien läpi. Postin luvataan tulla samalla viikolla, joskin kova pakkanen, tuuli sekä mahdollinen latujen umpeutuminen synkässä korpimetsässä voi aiheuttaa postinjaolle päivän parin myöhästymisen. Eihän kunnan perukoilla saada muutenkaan tuoretta maitoa, joten postikin voi olla vähän vanhempaa.

Posti laajentaa samalla tuotepalvelujaan asiakkailleen, esimerkiksi kortinpeluuta ja netissä vötkyämistä yksinäisen ihmisten apuna, kahvit keitetään ja nisut syödään kaverina. Posti pitää huolta asiakkaistaan, suunnitelmissa on myös hautajaiskuljetusten järjestäminen lähitulevaisuudessa.


2 vastausta

  1. //Sakari sanoo:

    Yhteislaulu voisi myös olla hyvä asia perukkalaisille. Eräs hengellinen joululaulu sopii mielestäni juhlaan, kuin juhlaan, vaikka henki haisisikin; jopa hieman Tuntematon sotilas- elokuvan teemaakin mukaellen: ”Tulkaa kaikki nyt laulamaan, on poika syntynyt maille.

  2. Super Q Tamo sanoo:

    Kaikessa hiljaisuudessa on myös testattu jakelun toimivuutta helikopterilla itäisissä rajanvarsipitäjissä. Tulppion kokeilut onnistuivat, kuten myös Suomussalmen Kovavaaran vastaavat. Postit viedään Kostamukseen tuoreeltaan. Venäläinen halvan kerosiinin kopteri pomppaa ilmaan ja jakelee postit kyläkunnittain ja erämaataloihin suoraan pihaan. Postinivaska varustetaan pienellä värikkäällä laskuvarjolla, joten mitään ei säry (venäläistä vodkaa saa jos tietää tilausnumeron, 9669733510101) ja lähetykset löytyvät pihanseuduilta. Venäläinen yhteistyökumppani saa osan rahoituksesta rajavartiomomentilta 5-vuotissuunnitelman mukaan. Heiltä karkuun pyrkivät asukkaat ja muut pakolaiset voidaan kopterista käsin deletoida. Onpa kopteri nähty pikalähetyksiä kiikuttamassa aina Torniota myöten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *