Yleinen

Pitämä tuli ulos kaapistaan

25.02.2014, kotisanomat

Ämmänsaaren kupeessa sijaitseva Pitämä ”tuli ulos kaapistaan”. Pitämäläiset ovat myöntäneet, että heidän asuinalueensa on päässyt rehottamaan kuin villissä lännessä. Pitämällä ei ole sääntöjä, ihmiset pysäköivät autonsa minne sattuu, kännissä riehutaan, naapureita häiritään, uhkaillaan viattomia ja vähät välitetään yleisestä järjestyssäännöstä.

Pitämää on pidetty Ämmänsaaren ghettona, jonne on survottu alkuperäisen kelpo väestön sekaan vuosien aikana epäsosiaalista ainesta, joka on turmellut kauniin kylänosan nyt niin huonoon kuntoon, ettei sinne haluta muuttaa millään – Pitämästä on tullut sosiaalinen kaatopaikka kuntalaisille.

Pitämäläiset, jotka vielä yrittävät parhaansa kylänsä maineen parantamiseksi, ovat avautuneet reilusti Osulan Kievarin ”kyläillassa”, jossa eri kyliltä kokoontuneet henkilöt pohtivat ongelmiaan ja niistä eroon pääsemiseksi. Pitämä todettiin Suomussalmella kaikkein synkimmäksi, turmeltuneimmaksi ja inhoa herättävämmäksi yhteisöksi. Se myönnettiin reilusti.

Pitämä yrittää siivota epäsosiaalisen aineksen, noudattaa kunnan järjestyssääntöä ja rakentaa viihtyisän kyläyhteisön myös vanhuksille, jotka voisivat kävellä rauhassa, pelkäämättä humalaisten öykkäröintiä ja rattijuoppoja. Pitämästä halutaan tehdä mallikylä kuntalaisille –  tulimme ulos kaapista ja nyt yritämme parhaamme sopeutua tähän yhteiskuntaan. Luvataan Pitämältä.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Taitaa jäädä nähtäväksi, miten ”Pitämän mallin” käy. Asian tiimoilta järjestynee vielä monta ”kyläiltaa” Osulan kievarissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *