Yleinen

Norjan huono menestys Sotshissa – syy Suomussalmella

17.02.2014, kotisanomat

Sotshin talviolympialaisissa norjalaisten hiihto on sujunut ala-arvoisesti, syytä sekä syyllisiä on etsitty sarvien kanssa. Rohkeimmat arvioivat, että norjalaiset eivät uskaltaneet käyttää Sotshissa dopingia, koska venäläisillä on uusi ”ilmamäärämittari”, joka näyttää mm. suolistossa olevan ilmamäärän ja on erittäin herkkä piilodopingille.

Suurin norjalaisten häpeä ja huono hiihtomenestys löytyy yllättäen Suomesta ja itse Suomussalmelta. Norjalaisilla oli mahdollisuus tulla Suomussalmelle Haverisen hiihtokeskukseen harjoittelemaan alkuvuodesta kahdeksi viikoksi ja saada oikeaa suomussalmelaista hiihto-oppia, luistelutyyliä sekä sauvojen ergonomista käyttöä alamäessä, mutta ei. Norjalaiset nauroivat partaansa, että Suomussalmelle, jonnekin helevetin itärajan viereen heidän pitäisi lähteä vielä hiihtoa opettelemaan ja oppia hakemaan joltakin alkuasukaskansalta,  vaikka he ovat hiihtäneet heti siitä lähtien, kun pääsivät äidin tissistä eroon.

Norjalaisten halveksunta Haverisen hiihtokeskusta sekä paikallisia hiihtovalmentajia kohtaan sai nolon lopun – norjalaisten hiihtomenestys talviolympialaisissa meni kuten Ämmänsaaren TB:llä veikattiin.

Norjan hiihtoliitto pyytänee anteeksi suomussalmelaisilta ja ottaa opiksi, ettei pidä aliarvioida Kainuun perältä hyvää hyvyyttään tarjottua hiihdon opetusta.

Suomussalmelle hiihdon opetukseen on ilmoittautunut talviolympialaisten jälkeen Afrikan Togosta kaksi murtomaahiihtäjää ja saa nähdä, joko seuraavissa suurissa kisoissa on tummat hiihtäjät mitallin syrjässä kiinni.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Jo auomussalmelainen ruisleupä om merkitty dopingainelistalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *