Yleinen

Niinistö vertasi Hossanjoen taimenia Suomen talouteen

18.11.2014, kotisanomat

Presidentti Niinistö arvioi Suomen talouden ajautuneen vuosien kuluessa menneiden hallitusten osalta kansan kielellä ”päin persettä”. Hän totesi myös, ettei hallituksen kannata ottaa mallia pohjoisen ja varsinkaan itäisen Suomen eurooppalaisesta elvytystalkoista, jossa keskustapuolue  perinteisesti harhauttaa kansaa kapulakielellä ja utooppisilla lupauksilla paremmasta maataloudesta, lisääntyvästä työllisyydestä ja vähemmästä paperibyrokratiasta.
Niinistö arvioi Eduskunnalle pitämässään puheessaan, ”vaikka Hossajoessa on taimenia, ei se tarkoita sitä, että samat taimenet löytyy Emäjoesta”. Presidentin vertailukohde Suomen taloudesta ja Hossajoesta jäi useimmille kansanedustajille oudoksi, vain pääministeri Stubb taputti käsiään ja oli ymmärtävinään vertauksen.
Presidentti kehotti hallitusta ryhtymään tekoihin, eikä nenän puuterointiin, kuten hallituksen sukupuolijakaumasta valitettavasti joudutaan toteamaan.
Onhan se nyt kumma, että tämän maan taloutta ei saada kuriin ja työttömyyttä alemmas. Mitä varten te olette täällä? Kyseli presidentti kansanedustajilta nyrkkiä heristäen. Niinistö tyyntyi tulipalopuheen loppua kohden ja kyseli Eduskunnan puhujapöntöstä, ”onko kanttiinissa tuoretta munkkia”? Johon edustaja Toivola huuhdahti ”Ainahan sitä tuoretta munkkia saa, kun kiltisti pyytää”.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Toivolasta tuntuu olevan ainesta seuraavaksi työministeriksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *