Yleinen

Liikkuva poliisi häviää – Vuokissa nostetaan lippu tankoon

31.12.2013, kotisanomat

Jos ei paikallispoliisia ole näkynyt muualla kuin Ämmänsaaren torigrillillä lihapiirakoita syömässä, niin harvinaisemmaksi käy Liikkuvan poliisin näkeminen loppuviikosta.

Liikenneministeri Päivi Räsäsen mielestä Liikkuvan poliisin lakkauttaminen työllistää paikallispoliisia jatkossa enemmän – aikaa grillillä maleksimiseen ja jonnin joutavaan ”pilluralliin” jää poliisilla vähemmän aikaa – heidän on täytettävä vuoden vaihteen alusta alkaen kilometrilomakkeet sekä niin sanotut kyttäyslaput, joissa ilmenee, missä on valvottu liikennettä ja muuta epämääräistä touhua, kerrotaan Liikenneministeriöstä.

Liikenneministeriössä on tuttua Ämmänsaaren poliisin touhu jo useiden valitusten johdosta; polttelevat kuulemma häkkiauton kumia torilla nuorison seuratessa vierestä innokkaana.

Ämmänsaaren poliisi on yrittänyt hankkiutua tosi TV-ohjelmaan ”Polliisit – aikamme legendat”, mutta kuvausryhmän käydessä Kainuussa tarkastuskierroksella kävi selväksi, ettei Ämmänsaaren poliisia voida ottaa ohjelmaan – menisi liian lesoksi koko ohjelma ja siitä häviäisi todentuntuisuus – siellä eletään niin villin lännen tyyliin, virkalakitkin ovat kuulemma stetsoneita ja kaiken lisäksi kannustimet lenkkikengissä kiinni.

Paikallispoliisi pelkääkin, että nuoriso alkaa liikehtiä turhan kaasujalan kanssa nyt Ämmänsaaren ja Kirkonkylän välillä sekä muutenkin kunnan alueella. Poliisista muistutetaan, että valvonta tulee kiristymään – eihän Liikkuvaa poliisia ole muutenkaan näkynyt usein Kainuussa, ohi ajavat, yleensä Rukalle – hiihtämään ja sikailemaan.

Liikenneministeriöstä on lähetetty paikallispoliiseille poliisiauton hanskalokerossa pidettäväksi raamattu, jota voi lukea luppoaikana liikenneratsiaa pidettäessä.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Me Koti-Sanomien lukijat emme voi vakuttaa siihen, jos liikenneministeriö järjestää kilpailevaa luettavaa Koti-Sanomille. Toivottavasti nuorisokin innostuu koti-sanomien, lukemiseata, ettei sivistys heidän kohdallaan menisi liikenneminisreriön toimesta,”Herran haltuun”, kumin poltosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *