Yleinen

Lapset laitettava reppuun kauppa-asioinnilla

28.10.2013, kotisanomat

Paikalliset kauppiaat ovat sopineet, että lapsia ei enää saa laittaa ostoskärryihin istumaan, vaan heidät on heitettävä ns. ostosreppuun, joita on laitettu ostoskärryjen läheisyyteen. Kyseessä on rinkkamainen reppu, johon lapsi voidaan laittaa turvallisesti. Reppuun sisältyy myös äänenvaimennin eli kuminen tuti, joka tökätään lapsen suuhun, jotta pysyisi hiljaa ja vikisemättä karkkihyllyjen kohdalla.

Uusi lapsenkantoreppu rauhoittaa kaupassa asiointia niin repunkantajan kuin muidenkin asiakkaiden osalta – kaupat hiljentyvät ja jatkossa voi normaalilla keskusteluäänellä asioida myyjien kanssa. Parkuvat ja vikisevät lapset ovat pian historiaa kauppakäynneillä.

Useampi lapsiset perheet tuottavat kauppiaille vielä ongelmia, joskin myös rahaa. Suunnitteilla on ”perhekäsiraudat”, joilla niputetaan koko perhe yhteen kauppa-asioinnin alkaessa, näin lapset pysyvät myös aisoissa ja isäntä pois kaljahyllyn reunoilta. Perhekäsiraudat saataneen koekäyttöön lähiviikkoina.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    ”Perhekäsiraudoille” ei liene tarvetta Alkossa, kun siellä ei juurikaan ole karkkihyllyjä. Odotellaanpa siis maltillisesti koekäytön tuloksia luettavaksi Koti-Sanomista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *