Yleinen

Lämmin talvi ajaa ihmiset teatteriin ja elokuviin

28.02.2014, kotisanomat

Poikkeuksellisen lämmin talvi on saanut ihmiset tekemään muutakin kuin lumitöitä ja auton ikkunoita raaputtamaan. Useat ovat havahtuneet monipuoliseen kulttuurin tarjontaan ja suunnanneet viinakaupan sijasta rahansa teatteri Retikan pohjattomaan kassaan – josta saatava nautinto päihittää mennen tullen krapulan ja epämääräisen selittelyn aviopuolisolle vanhan kaverin tapaamisesta.

Myös Kino Retikka on tarjonnut elokuvaelämyksiä mukavasti. Hiihtolomakauden alkaessa Kino Retikan penkit täyttyvät teini-ikäisistä pussailijoista ja ”rakkaan” kädestä kiinni pitäjistä, mikä sinänsä on ihan kunnioitettava asia – rakkauden lempeät katseet on aloitettava elokuvateatterista.

Kasvihuoneilmiöstä on ollut pelkkää positiivista sanottavaa Kainuussa – ihmiset ovat mukavampia, autot käynnistyvät ilman kaapeleita, lumikolat ruostuu, pilkkireiät ovat eläkeläistenkin kairattavissa, tiet ovat sulat, ei tarvitse ostaa uusia suksia, matkahuollon autokin kulkee ajoissa.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Mitä tuohon viinakauppaan tulee, niin kyllä varmaan jossakin vaiheessa ”routa porsaan kotiin ajaa”. On se sen verran merkillinen tapaus tuo kasvihuoneilmiö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *