Yleinen

Lääkärit ihmeissään Suomussalmella

31.01.2014, kotisanomat

On ehdotettu, että lääkäreiden pitäisi kevyesti loukkaantuneille potilaille määrätä pitkän sairausloman sijasta jonkinlaista työtä, esim. kätensä katkaissut voisi toimia paikallisessa viinitislaamossa viininrypäleen polkijana tai potun taallaajana, toisaalta jalan katkaisu oikeuttaisi pankinjohtajaksi tai erilaisten istumatyötä vaativaan etuisuuksien karsijaksi, kuten Kelan toimistovirkailijaksi.

Nyt on suksittu kyllä väärille urille, emme me ole työvoimaviranomaisia. Lääkärit mumisevat ihmeissään terveyskeskuksen kahvihuoneessa.

Yhteinen ihmettelyn aihe oli myös, mistä Suomussalmella löytyisi korvaavia töitä pitkän sairausloman saanneille, kun ei niitä löydy terveillekään ihmisille, jotka ovat olleet työttömänä jo vuosia?


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Jos selvä ihminen koettaa näytellä humalaista, niin se ei ehkä ole niin vaikeaa kuin se, että humalainen yrittää näytellä selvää. Saattahan se olla toisaalta olla myytti, että taiteilija välillä ”taikajuomaa” ottaa. taikajuoman nauttimisen jälkeen saattaa vaikuttaa ehkä hieman humalaiselta, mutta kyseessä lienee kuitenkin jonkinasteinen illuusio.Jos ehdotuksen tekijä on itse ollut työhön kuntoutumisen palveluverkostossa, niin meidän Koti-Sanomien lukijoiden lienee helppo olla samaa mieltä meitä hoitavien lääkärien kanssa, tuossa työllisyyden hoito-asiassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *