Yleinen

Kuntalaisten eläinlääkärikäynnit lisääntyneet huolestuttavasti

15.11.2014, kotisanomat

Kunnaneläinlääkäri on huolestunut jatkuvasti kohoavista eläinlääkärikäynneistä, eikä asia ole niin yksinkertainen, että potilaina olisivat lemmikit – ei, vaan ihmiset, jotka tulevat eläinlääkäriin, koska pääsevät huomattavasti nopeammin vastaanotolle kuin terveyskeskuksen puolelle.
Kuntalaiset ovat mieltäneet, että heillä ja eläimillä on samat taudit, joten samat pillerit ja piikit käy. Eläinlääkäri määrää pirtua ihon hoitoon sialle siinä kuin ihmisellekin ja hyvin on eReseptit lähteneet apteekin puolelle.
Terveyskeskuksessa ihmeteltiin ja parin viikon ajan potilasvirran kääntyneen jonnekin muualle – enää ei näy kiroilevia humalaisia, eikä sairauslomaa metsästyskaudella hakevia nuoria terveitä miehiä – he ovat siirtyneet eläinlääkärin vastaanotolle valittamaan vaivojaan.
Eläinlääkäri on niin työllistetty kuntalaisten hoitoon, että itse eläinten hoitaminen on jäänyt hieman taka-alalle, siinä on samalla mennyt lehmän poikiminen kuin avustaminen  emännän synnytyksessä – samoilla nisukahvilla juhlistettiin iloista perhetapahtumaa navetan kuin tuvan puolella.

Siinä samallahan tuo meni kantturan synnytyskin, ku talon emäntä alako pyllistelemään neljättätoista lasta maailimaan – kummallakin pötkähti vain pienoinen essiin vaekeuksitta. Tämmöstä tämä on, vähän ku olisi voesilimä kaorapuurossa. Sanaili eläinlääkäri maatilan pihalla.


2 vastausta

  1. Jukka sanoo:

    Kunnan Elläenleäkärille nisukahvet pittää tarjota ehottomasti kuten näöttää olevanni. Hieno homma sano metsuri kun Mustikka-ahon palstalle kirmaili uusi husku näpeissään.

  2. Sakari sanoo:

    Tämä uusi palvelumuoto varaan vähentää osaltaan rinnakkaistuotteiden hakumatkoja mm. Viron suuntaan, ennaltaehkäisten myös lääkityksen yliannostusta, esim. pirtun käytön osuudella henkilökohtaisessa suuhygieniassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *