Yleinen

Kunta armahti Isänpäivänä elatusvelvolliset loppuvuodeksi

14.11.2016, kotisanomat

Isänpäivän kunniaksi kunta armahti loppuvuoden elatusmaksuista elatusvelvolliset. Kunta huolehtii, kuten tähänkin saakka elatusmaksuista, joten suurta muutosta tai vajausta ei kunnankassassa näy.

Isänpäivä muodostui usealle elatusmaksuja maksavalle isälle sen verran rankaksi juhlapäiväksi, jotta ravintolat täyttyivät yksinäisistä miehistä. Heidän tarinansa koskettivat syvästi; ex-vaimot ja vaimokkeet ovat imeneet miesten viimeisetkin eurot ja sentit – enää ei ajella uusilla autoilla tai leuhoteta kesäisin vesiskootterilla. Nyt mennään polkupyörällä ja paikatulla uimapatjalla – loput rahat menevät elatusmaksuihin, ex-vaimon meikkeihin, elintason kohentamiseen ja ulkomaanmatkoihin.

Katkerat ovat yksinäisten miesten kertomukset ravintolatiskillä. Tupakin pummaus ja toisten tuoppien tyhjentäminen on Isänpäivän kohokohta.

– Onneksi vain kerran vuodessa on Isänpäivä, totesi eräs entinen yrittäjä.


2 vastausta

  1. //Sakari sanoo:

    Juristiharjoittelijat pitäisi armahtaa loppuvuodeksi verojen maksulta, jos työnantajien rahat menevät saavutettujen etuuksien sijaan ruokkomaksuihin; ja kavereiden kaljoihin.

  2. Super Q Tamo sanoo:

    Eräs herrahenkilö oli yhteydessä. Kertoi päässeensä neuvotteluissa kohtuutulokseen kuntien kanssa keskimäärin. Hänellä ruokkomaksuja menee seitsemään eri kuntaan, Kemijärveltä Myrskylään. Maksut on tulojen mukaan hirmuiset. Suomussalmella on kaksi ruokkoa. Ne neuvoteltiin äidin maksettaviksi isänpäivästä lukien. Perusteena äidillinen huolimattomuus takavuosina. Tämä on omiaan parantamaan maksumiehen roolia. ”Mielelläänhän sitä noille pellavapäille osansa antaa ja vastuunsa kantaa”, kulkija totesi. Monelle nuo nykyiset DNA-testit ovat sekä kiitollinen varmistus, mutta myös totuuden kiro. Suhteet moniin ko. äiteihin on edelleen hyvät ja lämmin sija kulkijalle löytyy. Jatkossa täytyy vähän himojaan hillitä ja halujaan hallita siemenlinko totesi ja matkaansa jatkoi..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *