Yleinen

Kunnanjohtajan valinta siirtyy uuden peliautomaatin takia

08.04.2018, kotisanomat

Suomussalmen kunnanhallitus käy tutustumassa ensi viikolla Kirkonkylällä Kalevan baarissa uuteen peliautomaattiin.

Uusi peliautomaatti on aiheuttanut pienen kansanliikkeen Kirkonkylällä, koska kaikki haluavat pelata automaattipeliä. Aamuisin ja varsinkin viikonloppuisin on jouduttu jakamaan vuoronumeroita suuresta pelaajamäärästä johtuen. Peliautomaattia ollaan tultu katsomaan jopa Puolangalta asti.

Kunnanhallitus käy ensi tiistaina tutustumassa ja pelaamassa kunnan rahoja muutamalla kympillä, jonka jälkeen Kalevan herrain kabinetissa valitaan todennäköisesti uusi kunnanjohtaja – jonka toivotaan olevan pelimies.

Kirkonkylä on siirtynyt avaruusaikaan uuden pelin johdosta. Kahvit tarjotaan edelleen Arabian alkuperäisistä kahvikupeista ja nisut syödään Arabian lautasilta – on perinteitä, joista ei tingitä.

Onpa yhdet kihlajaisetkin vietetty jo uuden peliautomaatin johdosta – kaksi poikaa tapasivat toisensa peliautomaatin äärellä ja rakastuivat suuresti toisiinsa, pelasivat kimpassa ja huomasivat, että heitä yhdistää moni asia, kolikoiden tökkiminen koneeseen on mukavaa. Kihlajaiset vietettiin saman tien sateenkaarityyliin ja sormuksina toimivat 24 mm mutterit, jotka saatiin paikalliselta automekaanikolta.

Kunnanhallitus tuonee Kalevan baariin tuliaisina kimpun ruusuja, jotka asetetaan automaattipelin päälle. Peliautomaatilla lausutaan myös runoja ja Ämmänsaaresta on teatteriryhmä luvannut esittää pienen näytelmän ”Markka sinne tänne”. Yleisöä kehotetaan tiistaina saapumaan paikalle klo 10:00, jonka jälkeen kunnanhallitus aloittaa pelivuoronsa, runot ja näytelmä esitetään noin klo 12:30 alkaen. Ottakaa kolikoita mukaan. Tuoretta kahvia ja eilistä nisua edullisesti.

Kalevan baarin uusi peliautomaatti on aiheuttanut Kirkonkylällä joukkotungoksen ja hämmennyksen. Vilkkuvat valot ja äänet ovat jotakin avaruudellista.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Sateenkaarikansalle löytyy varmaan sosiaalista tilausta, varsinkin kusikaarikabinetista. Eräs sosiaalihuollon sponsoroima miestennuolija kun sattui muuttamaan Hyrynsalmelle muutama vuosi sitten!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *