Yleinen

Kunnan lumityöntekijät uhkaavat lakolla toukokuussa

02.04.2017, kotisanomat

Kevään käynnistyessä ovat paikalliset lumityöntekijät heränneet talvihorroksestaan. Heidän toimintansa on kuluneen talven aikana saanut suurta huomiota, varsinkin tekemättöminä töinä, suurine ja haittaavine lumipenkkoineen keskellä jalkakäytäviä ja kerrostalojen piha-alueita.

Lumityöntekijät ovat jättäneet lakkovaroituksen hyvissä ajoin ennen juhannusjuhlia. Uhkana on toukokuun alkupuolella alkaa lumityöntekijöiden lakko, ellei heidän vaatimuksiinsa suostuta. Palkkoihin he vaativat 15 % lisäkorotusta, uudet lumikolat lämpökahvoilla ja kunnolliset hiekoitussankot entisten kuluneiden marjasankojen sijaan. Lumityöntekijät haluavat pitää kesälomansa alkuvuoden pakkasilla ja töitä tehdään enemmän kesällä, mikäli lunta sataa.

Lumityöntekijäin Liitosta vahvistetaan lakkovaroitus heti Vapun jälkeen. Mahdollinen lakko tullenee haittaamaan ainakin liikennettä, pihojen kunnossapitoa ja lumiukkojen tekoa, siis mikäli sataa lunta kesäkuussa. Muuten lakon vaikutukset jää nähtäväksi.

Torikeskusteluissa ihmettelyä on herättänyt, miksi lakot ajoitetaan aina ajankohtaan, jolloin viattomat kansalaiset kärsivät siitä eniten?


2 vastausta

  1. sakari sanoo:

    Lakkoja löytyy muutamista Alkon tuotteista, joten mielenosoitukset sitä vastaan, ettei vettä tarvitse kolata, voi pitää Kievarin kabinetin miellyttävissä sisätiloissa.

  2. Heimo sanoo:

    Päättäjät herätkää. Jos asiaa ei laiteta kuntoon niin kyllä Puolasta saadaan kalapuikkoviiksisiä karjuja Kaljuskylän yksinhuoltajien iloksi. Olisi se kamala näky – viikset jääpuikoissa ja toisin pain.
    Toivotaan kuitenkin vähälumista Juhannusta ja alkavaa kesää kaiken kaikkiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *