Yleinen

Koirien tupakointi lisääntynyt huolestuttavasti Suomussalmella

04.04.2018, kotisanomat

Eläinlääkäri ja paikalliset sähkötupakan imijät ovat huomanneet pieneläinten, etenkin koirien tupakoinnin lisääntyneen vauhdilla. Syynä tähän lienee se, että monikansalliset tupakkayhtiöt ovat tuoneet markkinoille varsinkin koirille suunnatut tupakat ja piiput. Tupakasta löytyy niin nikotiinia, tervaa, kananfilettä ja lohta, joten ei ihme, että kylällä usein juoksentelevalla irtokoiralla on suussa palava savuke.

Tupakka syttyy automaattisesti sitä puraistaessa, sen jälkeen opetellaan vain polttelemaan – vetämään henkosia.

Koirien tupakointi julkisilla paikoilla aiotaan sallia toistaiseksi, koska laki ei tunne tupakoivaa koiraa tai kotieläintä – asian vakavuutta pohditaan Fimeassa ja juhannukseen mennessä luvataan jonkinlaista tupakointikieltoa – tupakoivan koiran/kissan/kanin tai muun koti/tuotantoeläimen omistajalle kaavaillaan sakkoa.

Viime viikolla tavattiin Kirkonkylän puolelta navetasta kolmelta lehmältä tupakki hampaissa ja isäntä istumassa samaan aikaan paikallisessa pubissa, tämän oli nähnyt maatalouslomittaja, joka teki asiasta ilmoituksen isännän vaimolle.

Monikansalliset tupakkiyhtiöt ovat huomanneet markkinaraon – kotieläimet tupakoimaan.

Kylällä tupakki hampaissa hökälehtivät koirat aiheuttavat hämmennystä.


2 vastausta

  1. -heimohaittaa sanoo:

    Kyllä tuota elukkapolttoa on tavattu myös Afrikassa. Gorillat on historian pitkässä kulussa vieneet heimopäällikköjen kessut ym. Kessupussithan on lähes samanlaisia kuin ”sienipussit”. Useita kyliä on hävinnyt teutaroinnin päätteeksi, kun sieniapinat on jyllänneet opettelamalla mm. lentämään majojen katoilta. Suomessa ainikin jäniskoirien poltot olisi estettävä. Haiseat niin pahalle paluumatkalla jo muutenkin.

  2. Sakari sanoo:

    Työvoimatoimiston kannattaa laittaa omalle tupakkipatiolle kyltti, jossa lukee:Koirien sähkötupakoiden polttaminen kuntoutusasiakkaita kielletty, jottei aktiivimallin kannattajat ota heistä mallia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *