Yleinen

Kirkonkylältä poistetaan suojateitä

31.01.2014, kotisanomat

Liikenneministeri Merja Kyllösen mielestä liikenneturvallisuuden nimissä tullaan poistamaan Kirkonkylältä muutama suojatie – jahka ensin odotetaan kesää ja lumien sulaessa ja nähdään missä suojateitä yleensä on, koska ne ovat nyt lumen ja jään peitossa.

Suojateitä osoittavat liikennemerkit on myyty kunnan rahapulassa jo aikoja sitten Näätälän Erälle pilkkatauluiksi ja osa liikennemerkeistä on mennyt Raatteen Porttiin, jotta turistit eivät hökälehtisi tien yli joka kohdasta, vaan merkityltä suojatien kohdalta.

Kirkonkylän liikenneturvallisuus tullenee paranemaan ensi kesänä huomattavasti, jahka vaaralliseksi todettuja suojateitä on poistettu käytöstä.

Perimätiedon mukaan entisen huoltoaseman kohdalla oli ainakin suojatie, kuten postin kohdalla – asiasta ei ole kuitenkaan täyttä varmuutta ollut enää vuosikymmeniin.

Ravintola Wanhan Kalevan kohdalla oleva suojatie on muinaismuistolain nojalla suojattu suojatie, joka on valaistu ja maalämmöllä sulatettu horjuvia asiakkaita varten eli suojatie on sula ympäri vuoden.

Ministeri Kyllönen kehottaa kirkonkyläläisiä kaivelemaan vanhoja valokuvia esille, jotta nähdään, missä todellisuudessa on ollut suojateitä, jotta niitä voidaan vähentää liikenneturvallisuuden nimissä.

Tyhjästä on paha nyhjästä. Ministeri Kyllönen kertoi eduskuntatalon portailta, kysyttäessä, entä jos suojateitä ei löydykään Kirkonkylältä.

Ämmänsaaressa suojatiet ovat vaarallisia, varsinkin humalaisille.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Postin ja kirkon välissähön on hyvä ssuojatie, varsinkin, jos kulkee uskossa turvaten vapahtajaansa. Kirkonmenojen aikaan liikennevirta kyllä kasvaa siinä määrin, jotta liikenneturvallisuudessa lienee varmempaa pyrkiä totuuteen lukemalla Koti-Sanomien uutisointeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *