Yleinen

Kirkko puuttui saarnassaan jatkuvaan vesisateeseen Suomussalmella

22.06.2015, kotisanomat

Mitä pahhaa me on tehty, ku jatkuvasti vettä laot taevaan täyveltä”. Jyrisi pappi Suomussalmen kirkossa sunnuntaiaamuna harvalukuiselle lehterikansalle.
Paikallinen hengellinen yhteisö on huolestunut; onko jatkuva vesisade mahdollisesti raamatun kertomuksen enne – onko syytä rakentaa jonkinlainen Suomussalmi Arkki kuivalle maalle vai miksi vesisade ryöppyää kuin ennen muinoin kuohuva koski Sonnikallion lävitse rytisten ja rätisten helvetillisellä voimalla ja pauhulla vieden mennessään niin tukkijätkiä kiviseen ja louhikkoiseen pohjaan kuin synnistä kärsivien alkoholipulloja pitkälle Hyrynsalmen perälle suvantoon uinumaan ja keinumaan odottaen kohtalon käden ojennusta jälleen turmeltumaan väkevästä ja vihaa aiheuttavasta juomasta.
Kirkossa rukoiltiin parempirn säiden puolesta, jotta viljelijät ja turistit pääsisivät nauttimaan edes hetkeksi auringon paisteesta, tuon keltapallon lämmön loisteesta, joka ajaa mökin hehkuvalon loisteesta jo tympääntyneen kuntalaisen ulos nauttimaan lämpimästä kesäisestä kelistä.
Paikallinen pappi epäili, että ellei kirkkoon saada enemmän kuntalaisia, saattaa olla, että yläkerran isäntä lykkää sellaisen ukonilman päälle, jotta talvisodan tykin rytinät ja avunhuudot käyvät pieniksi tulevaan savottaan.
Sunnuntaiaamun kirkossa oli tarjolla nisukahvit, jos pudotti kolehtihaaviin enemmän kuin kaksi euroa.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Kun raha kirstuun kilahtaa, niin Koskenkorvapullo Hyrynsalmelle vilahtaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *