Yleinen

Kianta-laivasta sukellusvene ensi kesäksi

02.11.2013, kotisanomat

Vanhasta hinaajasta ja Turjanlinnan rantautujasta Kianta-laivasta tullaan rakentamaan sukellusvene. Arkkitehtitoimisto O. Väisäsestä valotetaan, että muutostyöt aloitetaan talven myötä.

Kianta-laiva alun perinkin suunniteltiin sukellusveneeksi, kuten pohjamuoto antaa osoittaa. Nyt siirrämme laivan kyljestä ikkunat vesirajan alapuolelle ja tiivistämme hytin paremmin, asetamme jonkinlaisen ilmastointiputken ja periskoopin ohjaamon katolle, niin se on siinä. Vanhasta savutorvesta astutaan sukellusveneeseen. Arkkitehtitoimisto O. Väisäsestä kerrotaan.

Sukellusvene tulee rauhanomaiseen käyttöön, jatkossa turisteja  kuljetetaan pitkin Emäjoen pohjaa, näkymät ovat varmasti huikeat; polkupyöriä, vanhoja televisioita, potkureita ja kaikenlaista rojua, joita Kaljuskylän kollit ovat vuosikymmenten mittaan heitelleet sillalta Emäjokeen.

Ulkomaalaisille turisteille näkymät esitellään talvisodan jäänteinä, kuinka polkupyöräpataljoona hukkui jäihin, vain pyörät ovat muistona Kiantajärven pohjassa.

Nimikilpailu uuden sukellusveneen nimeksi alkaa ensi torstaina. Palkintona on kesällä oma sukellusveneristeily jonnekin Haukiperän sillan taakse sekä käynti Kiantajärven leirintäalueella.

Kianta-laivan pohjaosa on alkuperäistä sukellusvenettä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *