Yleinen

Kerjäläiset hävisivät ensilumen tultua

31.10.2013, kotisanomat

Kunnan alueelle pesiytyneet itäblokin kerjäläiset hävisivät kuin tuhka tuuleen sosiaalitoimiston piikkiin tilatakseilla Etelä-Suomen kerjuumarkkinoille varhain maanantaiaamuna. Vähällä oli, että kunta joutuu maksamaan linja-autokuljetuksen, mutta sylikkäin änkeämällä saatiin pariin tilataksiin kaikki kerjäläiset kerättyä ja vauhdilla kohti Helsinkiä.

Ihmetyttää vähän miten ne tuli toimeen, asuivat leveästi täällä vuokrakesämökeillä ja ajelivat taksilla kerjuulle. Kävivät kenkä- ja kultakaupoissa ostoksilla ”ruokatunnin” aikaan. Ihmetteli eräs kyläläinen kerjäläisten elämää.

Osa kuntalaisista sotki kerjäläiset ja ulkomaalaiset marjanpoimijat keskenään, josta aiheutui marjanpoimijoille mielipahaa – hehän olivat täällä marjoja poimimassa, kun kerjäläiset taas rynkyttelivät ulko-ovia ja autojen sivutuulilasia nyrkeillä, jotta muutama euro kilahtaisi pohjattomaan kassaan.

Sosiaalitoimisto syyttää kuntalaisia liian avokätisestä ja lämpimästä vastaanotosta – ensi kesäksi tulee varmasti koko suku, kun olette niin avokätisiä – mekin joudumme maksumieheksi ihan syyttä suotta. Sosiaalitoimistosta jyristään.

Parhaimmat kerjäläiset tienasivat kuulemma päivässä yli kolmesataa euroa puhtaana likaiseen käteen.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *