Lainaa.com

Yleinen

Kalatuote kehittää: Kivikalasta pallipullaa

13.03.2014, kotisanomat

Kainuun Kalatuote ei ole jäänyt lehtereille makaamaan tuotekehityksen suhteen. Harvinaista herkkua, mikäli sellaiseksi voi sanoa Kiantajärvestä harvakseltaan saatavasta myrkyttömästä Kivikalasta on tarkoitus leipoa ns. pallipullia.

Kivikala on niin ruma ja etova otus, että ainoa mahdollisuus saada sitä tuotteistettua järkevän oloiseksi on kalasta tehdä pallipullia.

Kivikalaa nousee Kiantajärvestä vuodessa noin 15 kiloa, joten kala on arvokas tuote. Kalaa tullaan syöttämään turisteille, varsinkin japanilaiset ovat tottuneet työntämään suuhunsa jos jonkinlaista myrkkykalaa ja meren tuotetta – suunnitelmissa on käyttää heitä mahdollisesti myrkyttömän Kivikalan pallipullan makuasiantuntijoina tulevana kesänä, mikäli kaikki luvat saadaan kuntoon ja vapaaehtoisia japanilaisia löytyy Kainuun alueelta. Kommentoidaan Kalatuotteelta.

Pallipullat ovat kainuulaiselle liian häijy näky, toisaalta turistit ovat tottuneet erilaisuuteen ja eksoottisuuteen, joten heille se kelvannee muikunmätien sijaan.

Pallipullat ovat normaaleja lihapullia hieman pienempiä, kovempia, vihertäviä, tuoksahtavat vanhalle öljytynnyrille ja maistuvat aluksi Pitämän jätevedenpuhdistamon suodattimelle, mutta jälkimaku on ruhtinaallinen, kuin mansikoita söisi pellolla syyskuun lopulla, pieni homeen maku kitalaessa kutittaa mukavasti.

Kainuun Kalatuote hakee patenttia pallipullalle, joten tarkempaa tietoa asiasta ei voi vielä julkaista. Vapaaehtoisia maistelijoita etsitään työvoimatoimiston kautta, mikäli japanilaisia ei löydy Kainuusta.  


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Vapaaehtoisesta pallipullien maistelusta kiinnostuneista henkilöistä monet saattavat ruveta jo etukäteen testaamaan, esim. minkälainen viini sopii juomaksi uutuustuotteen kanssa, joka ei olevielä markkinoillakaan. Toivottavasti vapaaehtoisten rekrytointi onnistuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *