Yleinen

Kainuussa osataan hoitaa potilas – kotiin

02.11.2016, kotisanomat

Muu Suomi kadehtii kainuulaista tehokasta terveydenhuoltoa. Menitpä vaikka ”pää kainalossa” terveyskeskukseen, kohta istut kotona Burana-purkki vierellä ja ulkomaankielinen sairauskertomusteksti povitaskussa.

Kainuussa on Suomen alhaisimmat terveydenhuoltokulut, kun ei hoideta, ei tule kuluja. Potilaan omavastuut on nostettu niin korkealle, että viiden vuoden sairaala- ja terveyskeskusmaksuilla saisi keskivertoperhe Helsingistä yksiön.

Kainuussa on aina arvostettu potilasta – paras potilas pysyy kotona, haavat ehtii ommella myöhemminkin. Onko synnytys sairaus? Poikiihan lehmätkin navetassa, miksei tuleva äiti kotona, retorisesti kommentoidaan keskussairaalan käytävällä.

Kainuu kulkee edellä – potilas tulee perässä.


2 vastausta

  1. Heimo sanoo:

    No niin – päättäjien pitäisi olla hereillä. Tätä mallia kannattaa mainostella tuonne ruuhkasuomen suuntaan vieläkin enemmän kuin tähän asti. Pidetään homma hanskassa ettei Hyrynsalmi tai Puolanka ehdi ensin. Kainuuhan käsittää lähinnä Suomussalmen ja ystävyysnaapurikunnat.
    Rotti-Eero voi tukea retoriikassa päättäjille että viesti menee perille.

  2. //Sakari sanoo:

    On se helppoa tämä kotona sairastaminen, kun ei tarvitse välillä käydä oireilemassa työvoimatoimistossa ”valuutta-anemian” kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *