Yleinen

Juntusrannasta löytyi venäläisten asuttama kylä

26.10.2013, kotisanomat

Juntusrantalainen marjanpoimija hökälehti Lehtovaaran kupeella viime viikolla, kunnes hän huomasi yhtäkkiä vaaran kupeella useita mökkejä; oli hirsi- ja lautamökkiä, korsun tapaisia rakennelmia, telttoja ja asuntovaunuja.  Paikalla oli myös veryttelypukuisia ihmisiä, joiden veryttelytakin selkämyksessä oli merkit CCCP.

Tarkemmin tutkittua asiaa paikan päällä viittomalla ja huitomalla, juntusrantalainen marjanpoimija tuli siihen tulokseen, että nämähän on venäläisiä kaikki asukkaat. Kukaan ei puhu suomea.

Asian laillinen puoli tarkastettiin rajavartioston toimesta myöhemmin ja kävi ilmi, että venäläiset ovat rakentaneet laittoman kylän Suomen puolelle. Kylä on niin syrjässä  Lehtovaaran kupeessa, ettei sinne eksy muut kuin venäläiset.

Rajavartioston toimesta ilmoitettiin laittomille siirtolaisille, että heidän on poistuttava välittömästi Venäjän puolelle. Asian vakavuuden varmistamiseksi kylä tuikattiin saman tien tuleen ja laittomille siirtolaisille osoitettiin suunta, jonne heidän on lähdettävä talsimaan ja mahdollisimman nopeasti.

 Juntusrantalainen marjanpoimija saanee Suomen Presidentiltä ja Rajavartiolaitokselta Itsenäisyyspäivän aamuna jonkinlaisen mitalin paljastettuaan suurehkon laittoman siirtolaiskylän, myös Tulli on kiinnostunut palkitsemaan kyseisen henkilön ilmaisella passilla tai vastaavalla palkinnolla.

   – Ihan ne oli ihmisen näkösie. Marjanpoimija kertoi näkemästään.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *