Yleinen

Juntusrannan TB Naton ja Venäjän keskipisteenä

17.06.2016, kotisanomat

Venäjä vaatii Natolta, jotta Juntusrannan TB:llä ratkaistaan idän ja lännen kriisi. Venäjä ei halua luopua Krimin niemimaasta, mutta vaatii Natoa poistamaan joukkonsa Puolasta ja Virosta. Asiasta halutaan keskustella Juntusrannan TB:llä puolueettomasti kahvimunkin kera.

Presidentti Niinistö näkee, että puolueeton Juntusranta itärajan tuntumassa Suomussalmella Suomessa on oikea paikka keskustella asiasta.

Juntusranta on kärsinyt talvisodan melskeissä yli sukuriitojen käyvät riidat ja nyt on aika käydä asiat läpi. Niinistö toteaa lausunnossan, jotta Juntusranta jäi talvisodan melkeissä niin propagandan, kuin kurjuuden vallitessa ideologiseen tyhjiöön, jonka on nyt purkauduttava, kuten myös Naton ja Venäjän kriisin. Tärkeintä on, että Juntusrannan kriisi käsitellään ensin TB:llä, jonka jälkeen voidaan siirtyä kansainvälisempiin asioihin.Ensin kotiasiat ja sitten laajemmin kansainvaälisiä ongelmia,Niinistö kommentoi Helsingistä. Ulkoasiainministeri Soini ei halunnut kommentoida asiaa, koska seuraavat presidentinvaalit ovat vuonna 2018.

 


2 vastausta

 1. Sakari sanoo:

  Hyvä, että asiat saadaan tärkeysjärjestykseen; jonka jälkeen selko-Selkoskylän uutisetkin voivat hyvillä mielin palata kotiasioihin, kuten esimerkiksi paikallisten natojen suhtautuminen paikallisiin pontikan keittäjiin!

 2. Heimo sanoo:

  Päättäjät herätkää. Kansainvälinen tapahtuma tulossa mutta ei mitään sen kummempaa valmistelua eikä hypeä missään paikallislehdessä kuten esim. Salmelaisessa.
  Jos Juntusrannan TB:llä järjestelyt ontuvat, Rajapirtti olisi oiva paikka jo nimensä perusteella. Tervatalo Selkoskylän kunnassa olisi se viimeisin rajapyykki konseksusen puitteissa ja raameissa ETYKin hengessä. Selkoskylähän kuului Suomussalmen kunthaan aikaisemmin, mutta henkisesti jälkeenjääneinä kuulumme samaan ruokakuntaan.
  Putin (tumppi) ja Trumppi voisivat ajella syyskeleillä Lempin vaelluksen potkureilla. Vuorotellen toinen toistaan työntäen. Potkureilla siis.
  Jos tällainen kansainvälinen konsertti järjestettäisiin Puolangalla tai Kuusamossa niin tästä olisi kuultu jo aika päiviä sitten. Kunnanjohdolle sapiskaa että ei taaskaan otettu tilanteesta vaarin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *