Yleinen

Islannin jalkapallojoukkue haki oppia SuPS:lta

28.06.2016, kotisanomat

Islannin jalkapallojoukkueen EM-menestyksen takana on suurelta osin islantilaisten vierailu keväthangilla Suomussalmella SuPS:n vieraana. Islantilaiset saivat viikon aikana oppia, kuinka potkitaan palloa maaliin ja saunotaan. Siitähän heidän huutonsa tunnetaan ”Hu, hu, hu”; kun eivät osaa sanoa sitä viimeistä hoota ”huh”; johtuen saunalöylyistä.

SuPS:issa on ollaan ylpeitä islannin pojista, vaikka eivät ole kertoneet julkisesti, mistä oppinsa saivat.

Maailmalla ollaan ihmetelty ja kyselty, miten tuollainen pieni sillinsyöjä kansa on oppinut pelaamaan jalkapalloa – totuus tullenee ilmi lähipäivinä, mikäli islantilaiset muistavat, mitä heille opetettiin siinä vaiheessa kun ”kusi alkaa nousta päähän”, ja kuvitellaan olevan Euroopan mestareita. Toivottavasti islantilaiset muistavat kulmapotkujen aikana saadun opin Suomussalmelta, ettei saunavastaa ei kannata heittää kuumalle kiukaalle.


Yksi vastaus

  1. Yritys hyvä 10 sanoo:

    On olemassa pieni riski, että voittavat mestaruuden. Olin mukana heidän harjoitusleirillään avustajana. Soittivat englannin pelin jälkeen, että palkintomatka geyshir-lähteille odottaa. Bonuspalkintona leijailu sen kuuman tämän tästä vettä ruiskauttavan lähteen mukana jopa 28 m korkeuteen. Pitää muiden varusteiden lisäksi pukea ylle ns. kellohame, joka vangitsee nosteen ja laskussa toimii leijana. Ei ole kiinnostava ajatus. Menenkin omille teilleni ainakin vuodeksi. Riossa noihin ”viitos silleihin” tuskin törmää. Eikä Kanadan jokivarsissa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *