Yleinen

Hyrynsalmi valittiin riisikunnaksi ainoana Kainuusta

10.08.2017, kotisanomat

Hyrynsalmi tunnetaan positiivisena kuntana ulkomaalaisia maastamuuttajia ja maahanmuuttajia kohtaan. Valtiovarainministeriö yhdessä Sosiaaliministeriön kanssa valitsivat yhteistuumin Hyrynsalmen riisikunnaksi, jonka täyttävät vain harvat kunnat Suomessa.

Riisikunnaksi tuleminen vaatii kuntalaisilta pitkäjänteistä hermoilua kuntapäättäjiä kohtaan, suomeksi sanottuna nälkäkuuria, kurjuutta ja orjuutta. Hyrynsalmi on täyttänyt nämä kaikki vaatimukset ja saa käyttää riisikunta-arvosanaa julkisesti kunnan tiedotteissa. ”Tule Hyrynsalmelle – riisikuntaan, meillä osataan” -tiedotteita painetaan jo kirjapainossa.

Suomussalmella on ihmetelty Hyrynsalmen touhua jo pidemmän aikaa. Rehellisinä ihmisinä suomussalmelaiset eivät ole kateellisia hyrynsalmelaisille heidän uudesta tittelistään, päinvastoin Suomussalmi haluaisi itselleen Hyrynsalmen kunnan riiseineen päivineen, jotta Suur-Suomussalmi voisi kehittyä ja odottaa, minkä tittelin Valtiovarainministeriö keksisi uudelle suurkunnalle, joka rojottaa itärajaa vasten kuin Vatikaani Italiassa.


2 vastausta

  1. Heimo sanoo:

    Päättäjät herätkää, ekokunnalle tarvitaan myös tällaista myönteistä mainostusta ja kunniaa. Kunnassammehan on melkoinen riisipiikki marjojen poiminta-aikaan.

  2. Sakari sanoo:

    Kaljuskylän kunnanjohtajalla lienee paljon opittavaa Riisipuurosalmelta!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *