Yleinen

Historian opettaja opetti väärin – tuomittiin käräjillä sakkoihin

28.01.2017, kotisanomat

Historian opettaja peluutti oppilaillaan Musta-Pekka -korttipeliä historian tunnilla sekä Afrikan tähti -peliä näyttääkseen, millaisia pelejä pelattiin vielä muutama vuosikymmen sitten. Erään oppilaan vanhemmat tekivät rikosilmoituksen opettajasta kansan kiihottamisesta ja rotusyrjinnästä, koska pelikorteiksi olisi voitu valita vastaavanlainen Pekka-kortit ja Afrikan tähti -pelikin olisi voitu korvata Kimble-pelillä ja näin olisi vältetty Euroopan Afrikan siirtomaiden tietämys tarkemmin.

Käräjäoikeus, jonka lautamiehet vaikuttivat osaksi ulkomaalaisvaikutteisilta sekä suomalainen käräjätuomari tuomitsivat historian opettajan tuntuviin sakkoihin kansan kiihottamisesta, rotusyrjinnästä sekä alaikäisten harhaan opettamisesta. Syyte Afrikan tähti -pelin vaihtamisesta Kimbleen hylättiin.

Opettaja sai vakavan varoituksen ja puolen vuoden kiellon toimia historian opettajana, hänet siirrettiin liikunnanopettajaksi kyseiseksi ajaksi. Opettaja poltti Musta-Pekka kortit saunan uunissaan ja Afrikan tähti -pelin lahjoitti paikalliselle maahanmuuttoviranomaiselle.


Yksi vastaus

  1. //Sakari sanoo:

    Tämä opettaja olisi kannattanut siirtää kirkkohistorian opettajaksi, niin ei olisi siirtynyt niin kauaksi alkuperäisestä sivuaineestaan. Kirkkohistoriassahan risti on valttia niin kortinpeluussa; kuin telinevoimistelussakin. Ei taida minusta olla tosin lautamieheksi koskaan, joten tuomio lienee oikea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *