Yleinen

EU:n kalja-avustus saapuu ensi viikolla Suomussalmelle

01.04.2017, kotisanomat

EU:n antama kalja-apu saapuu Suomussalmelle huhtikuun alkupuolella. Kyseessä on pilottijakso, jossa ruoka-avun ohella jaetaan ilmaista olutta. Suomussalmi on valittu toistaiseksi ainoaksi pilottikunnaksi. Mikäli olut tekee ruoka-avun ohella menekkiä – laajenee kalja-apu tarvittaessa koko Suomea kattavaksi, pois lukien Puolangan.

Kuntalaiset ovat valittaneet leipäjonossa suun kuivuutta ja ainaista maitojauheen jakamista – he haluavat oikeata särvintä. Myös avustusjärjestöt ovat olleet huolissaan, heillä ei ole ollut maitojauheen ohella jakaa muuta – olutta on toivottu kovasti leipäjonossa.

Kansan ääni on puhunut, meteliä ja mölinää kannattaa pitää leipäjonossa, EU-kaljarekka saapuu torin kulmille jakamaan ilmaista EU-ruokaa, mm. brasilialaista naudanlihaa ja saksalaista olutta.

Alustavasti on sovittu 1 laatikko (= 24 tölkkiä)/henkilö (III-olut). Lapsiperheissä yksi lapsi vastaa puolta laatikkoa olutta, joten äiti, isä ja kaksi lasta saavat yhteensä kolme laatikollista olutta.

Tölkkiolut ei ole pantillinen tuote. Kierrätä tyhjät tölkit.


2 vastausta

  1. Heimo sanoo:

    Päättäjät, olkaapa tarkkoina nyt taman avustuksen suhteen. Kaikki on kotiin päin. Mainosmielessä olisi otollista ja suotavaa jakaa ”särvin” Kaljuskylällä. Nimenmuutosta voisi harkita ja viilata lähemmäksi tuota taivaallista nestettä. Meillähän särvin tarkoittaa nestemäisen (kalja, kossu tai tavallisemmin ja useimmin kuiva pontikka) särpimistä, ei leivän päälle laitettua, toim. huom.
    Arvolastin jakamista tarvitseville päättäjien pitää pitää huoli että oman kunnan kuivat suut ja kosteat silmät tyydytetään ensin. Meillä on naapurikuntia, tai naapurikunta joka katselee ahnaasti tätä etuoikeutta.

  2. //Sakari sanoo:

    Nyt rupeavat peräkamaripojat aktiivisesti akkaa etsimään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *