Yleinen

Eläkeläisiltä kielletään rahapelit

16.02.2014, kotisanomat

Kainuun terveydenhuoltoyksikkö tulee esittämään, että rahapelit kiellettäisiin eläkeläisiltä. Syynä tähän se, että eläkeläiset pelaavat kaikki rahansa erilaisiin viihdemaailman rahapeleihin ja lääkkeet jää ostamatta, vuokrat maksamatta sekä sosiaalinen elämä pyörii vain euron – kahden –peliporukoissa.

Suomussalmen Pelieläkeläiset eivät hyväksy minkäänlaista kieltoa – on jokaisen yksityinen asia, mihin eläkkeensä törsää. Pelaavathan nuoretkin ja juovat siinä ohessa, miksi eläkeläiset eivät voisi nauttia pientä hupia ja mahdollisuutta voittaa vaikka kolmekymmentä euroa Kulta-Jaska –pelistä?

Peliongelmia on jokaisessa ihmisryhmässä, miksi eläkeläiset on haluttu nostaa taas tapetille? Peliin hävityt rahat menevät kansanterveyteen eli kiertävät takaisin eläkeläisille, heikompi osaisille sekä urheiluun ja viihteeseen, onko se väärin? Jyrisevät Pelieläkeläiset R-kioskin peli-illassa.

Kainuun terveydenhuoltoyksikkö lähettää kirjatun kirjeen liikenneministeri Kyllöselle, jonka toivotaan toimittavan asian eteenpäin. Kirjeessä esitetään, että pelaajan tulisi todentaa olevansa työelämässä mukana ja on muutenkin täysin sielun ja ruumiin voimissaan, eikä holhouksen alla.

Suomussalmen Pelieläkeläiset aikovat jatkaa pelaamistaan, osa aikoo myydä metsääkin ja laittaa osakkeet myyntiin, jotta saa tarpeeksi tyydytystä rahapelien tuomasta jännityksestä ja himosta painaa nappia – kuten aikoinaan Neuvostoliitossa eräät kenraalit himoitsivat punanapin painallusta, jolla ratkaistaisiin ydinsotaongelma.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Liika pelaaminen saattaaa aiheuttaa syrjäytymistä sosiaalisesta juomisesta varojen puutteen takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *