Yleinen

Asuntomurtautujat hämmentyivät vanhasta konstista suojata koti

23.09.2016, kotisanomat

Ammattimaiset asuntomurtautujat sekaantuivat pahemman kerran jammereilla ja muilla elektronisilla välineillä, joilla yrittivät sotkea tyhjän rivitaloasunnon murtojärjestelmää.

Paikallinen mummo oli varustautunut perinteisesti laittamalla ulko-oven eteen luutaharjan merkiksi, ettei ketään ole kotona, ovi on auki ja vieraat voi mennä sisälle odottelemaan ja keittelemään vaikka kahvia. Tätä eivät ulkomaalaiset murtomiehet ymmärtäneet. He yrittivät kaikin keinoin sähköisesti häiritä olemattomia ”hälytyslaitteita”. Ikkunalaudalle unohtunut vanha patteriradio ilmeisesti hämäsi murtomiehiä siinä määrin, että heidän murtoyrityksensä keskeytyi virkavallan tullessa paikalle ihmettelemään ulkomaalaisten miesten hökälehdintää rivitalon ympärillä.

Poliisi käytti uutta etälamautinta harjoitusmielessä pariin ukkoon, jotka lakosivat pitkälleen kuin grillimakkara. Pienen pamputuksen jälkeen yksi rosvoista osasi puhua jopa suomea välttävästi ja pyyteli anteeksi nöyrästi, he halusivat vain juoda raikasta vettä, kun kurkkua karhensi niin kovasti.

Mummon tullessa K-kaupasta hän pieksi ovelle jätetyllä luutaharjalla vielä rosvoja siinä määrin, että poliisi joutui pidättämään mummon lievästä pahoinpitelystä muutamaksi tunniksi.

Mummo tarjosi myöhemmin rosvoille kaupasta ostettua tarjousjugurttia anteeksipyyntönä hermostumiselleen. Rosvot lupasivat opetella suomen kieltä ja anoa turvapaikkaa Suomesta. Poliisi ei pidättänyt epäiltyjä rosvoja, koska heidän aikeensa paikallisen asianajajan mukaan ei täyttänyt rikosta, päin vastoin mummo voi joutua käräjille pahoinpitelystä syytettynä. Koti-Sanomat seuraa asian kehittymistä.

Mummo oli laittanut rivitalonsa ovelle harjan merkiksi, ettei ketään ole kotona. Ulkomaalaiset rosvot eivät tätä ymmärtäneet, vaan yrittivät sähköisesti murtautua huomaamattomasti asuntoon tässä epäonnistuen pahemman kerran.

Mummo oli laittanut rivitalonsa ovelle harjan merkiksi, ettei ketään ole kotona. Ulkomaalaiset rosvot eivät tätä ymmärtäneet, jammerit ja sähköiset häirintälaitteet eivät auttaneet tässä tapauksessa.


Yksi vastaus

  1. //Sakari sanoo:

    Toivottavasti mummo ei saa syytettä työrauhan häirinnästä; kun ei saatu mekään, jotka yrittivät saada palvelua ammatinvalintapsykologilta, muun kuntoutuksen lomassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *