Yleinen

Älä ulkoiluta lähimmäistä –viikko meni hyvin

26.10.2013, kotisanomat

Vastikään vietettiin taas EU:n keksimä teemaviikko, joka hämmensi omaishoitajia ja muita vapaaehtoistyöntekijöitä, vietettiin Älä ulkoiluta lähimmäistä –viikko.

   Pikakyselyn mukaan omaiset ja muut olivat kuitenkin jokseenkin tyytyväisiä viikkoon. Kerrankin oli vapaata, antaa hetki itselle, eikä tarvinnut räntäkelissä ja sohjossa työnnellä pyörätuolilla lähimmäistä baariin tai kauppaan ostoksille. Lähimmäisen sai jättää viikoksi sängyn pohjalle kitisemään, eikä tarvinnut asian puolesta huolestua tai tuntea syyllisyyttä.

   Lähimmäiset vaativat samanlaista viikkoa useamminkin kuin kerran vuodessa, jolloin heillekin jää aikaa vaikka ehostaa ulkonäköään, jos ei muuta keksi.


Yksi vastaus

  1. Sakari sanoo:

    Tuollaisille ”Älä ulkoiluta lähimmäistäsi” -teemaviikoille voi olla sosiaalista tilausta useamminkin, sillä esim. Osulan kievarin kabinetissa SOTE-asioista keskustelevat kyläaktivistit ovat todennäköisesti samaa mieltä keskenään siitä, että tuollainen lomaviikko on hyvinkin välillä tarpeen. Häiritseehän tuo jatkuva sukulaisten baareissa ulkoiluttaminen melkoisesti keskusteluja, ja kaupastakin pitäisi joskus keretä saunakaljat hakemaan. On se hieno keksintö tuo EU-n uusi teemaviikko, vaikkei tässä ole aikaa juurikaan itseään ehostella, paitsi omaisilla.

    Taitaapa asia tosiaankin aiheuttaa jonkinasteista hämmennystä, niin vapaaehtoistyöntekijöille, omaishoitajille, kuin vaikkapa meille Koti-Sanomien lukijoille, vaikkemme tiedä missä määrin pikakyselyä on tehty esimerkiksi Alkon taikka anniskelupaikkojen välittömässä läheisyydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *